Βουλιάζουν οι κυκλοφορίες των Κυριακάτικων εφημερίδων

Άλλες δυο ημερήσιες εφημερίδες προστέθηκαν στην αγορά τον τελευταίο καιρό. Οι "Ειδήσεις" και η "Ελευθερία", τόλμησαν να εκδοθούν σε μια περίοδο που οι κυκλοφορίες έχουν μια απίστευτη και πρωτοφανή πτώση.

Το καταστροφικό σπιράλ θανάτου για τον έντυπη δημοσιογραφία, το βλέπει κανείς στις Κυριακάτικες εφημερίδες που είναι το τελευταίο οχυρό του Τύπου, μιας και οι πολυσέλιδες εκδόσεις έχουν δεκάδες προσφορές (περιοδικά, εισιτήρια θεάτρου, ταινίες, CD, βιβλία κ.α.).

Το "Πρώτο Θέμα" που πέρυσι πωλούσε 130.000 φύλλα σήμερα είναι πάντα στην πρώτη θέση με... μόλις 55.000 φύλλα! Η εμβληματική "Καθημερινή" κινείται γύρω στις 60.000 έχοντας χάσει 40.000 φύλλα από πέρυσι, ενώ το "Βήμα" που ήταν δεύτερο, φαίνεται να πληρώνει τον πόλεμο που του έγινε και σήμερα κινείται στα 40.000 φύλλα έχοντας χάσει από πέρυσι, περί τις 70.000!

Που οφείλεται η κάθετη πλέον πτώση της πώλησης εφημερίδων πανελλαδικά; Είναι μόνον  η οικονομική κρίση που εμποδίζει τους πολίτες να δώσουν 4 ευρώ κάθε Κυριακή ή μήπως είναι η εκτεταμένη αναξιοπιστία συνολικά του δημοσιογραφικού κόσμου που έχει αποδειχθεί ανεπαρκής και ασήμαντος τον καιρό της κρίσης; Μπορεί και τα δυο.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης