Κι άλλο χαστούκι στην κυβέρνηση : Αντισυνταγματικοί οι έφοδοι στα σπίτια οφειλετών λέγει ο Άρειος Πάγος

Στην αρχή επινόησαν το περίφημο περουσιολόγιο. Έχεις έναν πίνακα ζωγραφικής, ή ένα ακριβό κόσμημα; Πρέπει να στο καταγράψουν. Μετά επινόησαν την έφοδο εφοριακών στα σπίτια των οφειλετών της κρίσης. Χρωστάς; Που είναι αυτό το κόσμημα που λες ότι έχεις, ήρθαμε να το πάρουμε!

Μόνο που οι έφοδοι στα σπίτια των θυμάτων της κρίσης είναι κατάφωρα αντισυνταγματικοί (και αυτοί...)

Οι έφοδοι εφοριακών στα σπίτια οφειλετών «για οποιονδήποτε λόγο και αν γίνονται  αυτές (οι κατ΄ οίκον έρευνες) και οποιονδήποτε σκοπό και αν εξυπηρετούν, κείνται εκτός του πλαισίου της συνταγματικής μας τάξης».Αυτό αποφάνθηκε ο Άρειος Πάγος.

 Η εξέλιξη αυτή ανατρέπει ότι ίσχυε μέχρι σήμερα, καθώς έχει προηγηθεί σχετική γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (με ψήφους 14-10) η οποία και έδινε το πράσινο φως στις αρχές να διενεργούν ελέγχους - έρευνες που αποσκοπούν στην είσπραξη φόρων και λοιπών εσόδων.
Κατά τον Άρειο Πάγο, δεν μπορεί να υπάρξει διάκριση ανάμεσα στις έρευνες για φορολογικούς λόγους και στις ανακριτικές έρευνες, για τις οποίες δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι διενεργούνται πάντοτε με την παρουσία δικαστικού λειτουργού. Ο κ. Παντελής τονίζει ότι οποιαδήποτε αλλαγή στα ισχύοντα μπορεί να γίνει εφικτή μόνο με αναθεώρηση του Συντάγματος.
Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης