Συγκυβέρνηση θέλει η πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ

Αμέσως μετά τον παραγκωνισμό Βενιζέλου από το βαθύ ΠΑΣΟΚ και την κυρία Γεννηματά που λειτουργούν με λογικές της δεκαετίας του 80, είχαμε περιγράψει τι σκέπτεται το ΠΑΣΟΚ αν η ΝΔ δεν έχει αυτοδυναμία;

α) Αρχικά να προτείνουν συγκυβέρνηση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ που προφανώς δεν θα περάσει. (Ποιος θέλει να συγκυβερνήσει με αυτούς που τους διέσυραν και ήθελαν να τους βάλουν φυλακή).

β) Θα στηρίξουν μια κυβέρνηση μειοψηφίας ΝΔ χωρίς να συγκυβερνήσουν.

Ωραία τα έλεγαν και είχαν σηκώσει και σημαίες κατά της δεξιάς ΝΔ και της Νέας Δεξιάς - ΣΥΡΙΖΑ, ώσπου πήραν στα χέρια τους τις νέες δημοσκοπήσεις. Εκεί είδαν ότι με αυτή την  τακτική παίρνουν ποσοστά μικρότερα των ευρωεκλογών ενώ σοκαρίστηκάν όταν διάβασαν πως η συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων τους θέλει συγκυβέρνηση με τη ΝΔ και αν αυτό δεν γίνεται τότε η δεύτερη επιλογή τους είναι αυτοδύναμη... ΝΔ!

Μετά από αυτές τις διαπιστώσεις, στο ΚΙΝΑΛ υπάρχει δημόσια σύγχυση. Αρχικά εγκατέλειψαν την πρόταση για τριπλή συγκυβέρνηση και έχουν μείνει στην στήριξη της ΝΔ "για να μην πέσει η χώρα στα βράχια" λόγω της απλής αναλογικής που απειλεί με παρατεταμένη ακυβερνησία την χώρα. Δεν μπορούν όμως ούτε και τώρα να περιγράψουν τι στήριξη θα δώσουν.

Η κυρία Γεννηματά μιλά για στήριξη σε τρεις τομείς (συνταγματική αναθεώρηση, εκλογικός νόμος, νέες διαπραγματεύσεις με τους δανειστές). Ο κ. Λοβέρδος για συγκυβέρνηση. Ο κ. Μαλέλης για καμία συνεργασία. Όλα αυτά 10 μέρες πριν την κάλπη.

Μέσα από αυτή την αδιανόητη αδυναμία να περιγράψουν πως θα εξασφαλίσουν στην Ελλάδα μια νέα περίοδο σταθερότητας, το ΚΙΝΑΛ σπρώχνει πολίτες προς τη ΝΔ και την αυτοδυναμία της. Εκεί υπάρχει εδώ και καιρό ένας Μητσοτάκης που ΑΝΤΙΘΕΤΑ από το βαθύ ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του 80, έχει επαναλάβει πολλές φορές ότι και αυτοδυναμία να έχει, θα ζητήσει συγκυβέρνηση.

Ήταν μια κίνηση ματ: Ο αυτοδύναμος να προτείνει συνεργασίες για το καλό του τόπου και ο τρίτος να μην μπορεί να υποσχεθεί - εγγυηθεί ότι θα στηρίζει τη σταθερότητα αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία. Τι διαλέγεις;

                             ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης