Σκοπιανό: Όλα κρίνονται στην πράξη, όχι στα χαρτιά

Κάποιος μεταβιβάζει το σπίτι του αντί 150.000 ευρώ. Η συμφωνία είνα γραπτή και προβλέπει αποπληρωμή του τιμήματος με επιταγή τριών μηνών. Η μεταβίβαση του ακινήτου γίνεται, ο νέος ιδιοκτήτης μετακομίζει σε αυτό, όμως η επιταγή ΔΕΝ θα πληρωθεί. Ο νέος ιδιοκτήτης ισχυρίζεται ότι βρήκε προβλήματα στο σπίτι και ζητά καλύτερο τίμημα.

Τι έχει συμβεί εδώ; Μια ΓΡΑΠΤΗ συμφωνία τελικά δεν τηρήθηκε και στην πράξη έχουμε μια μεταβίβαση ακινήτου με μηδενικό τίμημα. Μάλιστα ο πωλητής ενώ δεν πήρε ούτε ένα ευρώ, δεν μπορεί να πάρει πίσω το σπίτι του, πρέπει να το διεκδικήσει δικαστικά.

Αναφέρω το παράδειγμα για να εξηγήσω την ΧΑΟΤΙΚΗ διαφορά μεταξύ μιας γραπτής συμφωνίας με το τι θα γίνει τελικά στην πράξη. 

Η συμφωνία των Πρεσπών λοιπόν, δεν έχει και τόση σημασία τι λεει στα χαρτιά, αλλά ΠΩΣ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ. Και όλα δείχνουν ότι θα εφαρμοστεί σε βάρος της χώρας και της ιστορικής αλήθειας.

Για παράδειγμα, η γραπτή συμφωνία λέει ότι η "μακεδονική" τους γλώσσα έχει σλάβικη προέλευση. Στην πράξη όμως, οι Σκοπιανοί θα μπορούν να την διδασκουν ιδρύοντας ιδιωτικά φροντιστήρια σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα, ενισχύοντας έτσι μικρούς μειονοτικούς θύλακες που θα μιλούν για μια "Μακεδονία μέχρι το Αιγαίο", δηλαδή θα έχουμε καθαρό αλυτρωτισμό.

Μάλιστα ο ίδιος ο Ζάεφ που ανήγγειλε επίσημε την διαδασκαλία των "μακεδονικών" στην Ελλάδα μίλησε και για "Αιγαιάτες Μακεδόνες", 

Η εγκληματική ανευθυνότητα στην διεθνή πολιτική έχει πάντα τεράστιες επιτπώσεις. Πολύ φοβάμαι ότι η κυβέρνηση με ελαφρότητα και αφέλεια άνοιξε... γραπτώς τους ασκούς του Αιόλου και κανείς δεν είναι σε θέση να προβλέψει τι θα υποστούμε ως Ελλάδα στην πράξη.

                         ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης