Προς δραχμιστές: Μα... η Τουρκία του πλούτου δεν εχει δικό της νόμισμα; Γιατί η οικονομία της βουλιάζει;

Τις ημέρες αυτές, Τουρκία και Αργεντινή βλέπουν τις οικονομίες τους να καταρρέουν μη μπορώντας να συγκρατήσουν τον κατήφορό τους. Η καταστροφή είναι βιβλική: Οικογένειες, εργαζόμενοι, επιχειρήσεις, βλέπουν με τρόμο να εξαϋλώνονται τα αποθεματικά τους και τα χρήματα που εισπράττουν να μην επαρκούν πια ούτε για τα στοιχειώδη.

Σημαντική παρατήρηση: Και οι δύο χώρες έχουν δικά τους νομίσματα (λίρα και πέσος), οπότε ρωτήστε παρακαλώ τους δραχμιστές, ποιο θα ήταν το μέλλον της Ελλάδας - μιας χώρας που δεν έχει τον μεγάλο πλούτο Τουρκίας και Αργεντινής - αν δεν ήταν μέλος της Ευρώπης;

Την ώρα της αντίστοιχης κατάρρευσης, η Ελλάδα δανείστηκε από την ΕΕ πάνω από 300 δισ. ευρώ, οι εταίροι επέβαλαν εξορθολογισμό της εθνικής μας οικονομίας και μεταρρυθμίσεις που θα έπρεπε να είχαμε πάρει μόνοι μας εδώ και δεκαετίες.

Τι θα συνέβαινε αν η Τουρκία (και ας το δούμε θεωρητικά, η Αργεντινή) ήσαν μέλη της ΕΕ; Σε ελάχιστο χρόνο οι οικονομίες τους θα αντιμετώπιζαν την κρίση, η ομαλότητα θα επέστρεφε, η ανάπτυξη θα κατέγραφε μεγάλα σκορ.

Αφήνω στην άκρη την γελοιότητα να σε σώζουν οι εταίροι σου με σχεδόν μηδενικά επιτόκια και εσύ ακόμα και σήμερα να τους υβρίζεις σαν τοκογλύφους, τέταρτο Ράιχ και άλλα συκοφαντικά και ερωτώ: Έχει κανείς σκεφτεί που θα ήταν σήμερα η Ελλάδα με δραχμή και εκτός Ε.Ε.;

Που θα ήταν μια χώρα - οπερέτα, χωρίς σχέδιο, χωρίς κανόνες, χωρίς στρατηγική, χωρίς ίχνος ηθικής και με ένα πολιτικό σύστημα κλεπτοκρατών που υπονομεύει την εθνική οικονομία για να συντηρεί ένα κράτος - μαγαζί για την επανεκλογή του; 

Δεν τολμώ να σκεφτώ το μέγεθος της καταστροφής μας όχι μόνο στην σίγουρα πτωχευμένη αλά Βενεζουέλα οικονομία, αλλά παντού (εθνικά σύνορα, υγεία, παιδεία κ.ο.κ.). 

Να ρωτάτε λοιπόν τους δραχμιστές: Γιατί πλούσιες χώρες όπως η Αργεντινή και η Τουρκία καταστρέφονται; Αφού έχουν δικά τους νομίσματα, κάτι σαν την δραχμή που θα μας έσωζε.

                                          ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης