Πολιτικοί - χαμαιλέοντες...

Tρία είναι τα όποια δεδομένα από την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στις ΗΠΑ. Το πρώτο έχει να κάνει με την ανακατασκευή των F-16, για τα οποία θα πληρώσουμε από 1,2 δισ. έως 2,4 δισ. δολάρια, δημιουργώντας θέσεις εργασίας στις... ΗΠΑ όπως είπε ο Τραμπ.

Το δέυτερο είναι ότι οι όποιο επενδυτές εμφανίστηκαν στους Έλληνες κυβερνητικούς ενδιαφέρονται μόνο για τον τζόγο των ελληνικών ομολόγων και του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Όσο η Ελλάδα είναι υπό την ομπρέλα της ΕΕ ο τζόγος αυτός γίνεται εκ του ασφαλούς.

Το τρίτο γίνεται από μόνο του, οι ΗΠΑ θέλουν άνεση (στρατιωτικών) κινήσεων στη Μεσόγειο μέσω Κρήτης αφού η Τουρκία είναι πια αναξιόπιστη. Επ αυτού κάθε εξέλιξη θα την δούμε εν ευθετω χρόνω.

Κατά τα λοιπά τα μεγάλα συμπεράσματα από την επίσκεψη είναι άλλα: 

Το πρώτο: Η Ελλάδα δεν μπορεί να προσελκύσει επενδυτές όσα ταξίδια και να κάνει ο πρωθυπουργός στο εξωτερικό (ακόμα και αν κατασκηνώσει εκεί), Όσο δεν υπάρχει ένα κράτος με σχέδιο, υψηλά στελέχη στην εθνική πολιτική, σύγχρονο και πειστικό, όσο στη θέση αυτού του κράτους έχουμε ερασιτέχνες της πολιτικής, ένα φορολογικό αλαλούμ που καταληστεύει το επιχειρείν με αιφνιδιαστικές ρυθμίσεις και ένα το κράτος - τέρας της γραφειοκρατίας που φρενάρει τον ιδιωτικό τομέα, είναι από μόνα τους αρκετά για να μην έρχεται εδώ κανείς.

Το δεύτερο: Η σημερινή κυβέρνηση έχει εγκαταλείψει εντελώς κάθε ιδεολογικό της πλαίσιο, έχει μετατραπεί σε έναν διαχειριστικό οργανισμό που τα βρίσκει με όλους για όλα και κυρίως με τους "ιδεολογικούς εχθρούς" (για παράδειγμα οι "φονιάδες των λαών αμερικάνοι" έγιναν μια δύναμη η οποία "όπου  επεμβαίνει σον κόσμο το κανει για καλό").

Αυτή  η εκ θεμελίων αλλαγή θα είναι μόνιμη, η παραμονή στην εξουσία και η επιστροφή σε αυτήν μετά από μια πιθανή εκλογική ήττα, περνά μέσα από αυτόν τον ρεαλισμό: Έγιναν άλλοι.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης