Ο κ. Τσίπρας θα απολογηθεί και στο ίδιο του το κόμμα για την βαριά ήττα που έρχεται

Αν οι δημοσκοπήσεις συνεχίσουν να περιγράφουν έναν μονίμως πτωτικό σε ποσοστά ΣΥΡΙΖΑ, τότε πράγματι θα έχει λήξει η περίοδος χάριτος που του έδωσαν οι πολίτες "για να δοκιμάσουν κι αυτούς", ή "για να τιμωρήσουν τους προηγούμενους".

Η επερχόμενη ήττα του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι βιβλικών διαστάσεων γιατί δεν θα περιοριστεί στα χαμηλά ποσοστά που θα λάβει και στη μάχη αυτοσυντήρησης που θα ακολουθήσει, αλλά θα ξεγυμνώσει και την ηγεσία του, που φέρνει την απόλυτη ευθύνη για ότι έρχεται.

Ο κ. Τσίπρας που παίρνει ποσοστά χαμηλότερα του Λεβέντη θα είναι εμφανώς ο πρώτος υπαίτιος. Αυτός συνεπικουρούμενος από την ομάδα του Μαξίμου, θα πρέπει να εξηγήσει γιατί το 36% που πήρε δεν έγινε η βάση για να αλλάξει την Ελλάδα. 

Θα πρέπει να απολογηθεί για την φοβερή στασιμότητα στη χώρα σε κάθε της δράση εδώ και τέσσερα χρόνια. Για τα ψεύδη, τα βολέματα, την ακυβερνησία, τον νεοαυριανισμό και πολλά άλλα ακόμη.

Φυσικά ξέρουμε από τώρα τι θα λέει. ΄Οπως και οι προηγούμενοι θα ισχυριζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ "πλήρωσε το τίμημα για να σωθεί η χώρα" και πως "η ανάπτυξη που τώρα θα έρθει, είναι δικό του επίτευγμα που όμως το πληρώνει". Πάλι θα ψεύδεται, κανείς δεν θα πιστεύει λέξη.

Αν η ήττα που θα έρθει, θα είναι όντως βιβλική όπως μας προϊδεάζουν οι δημοσκοπήσεις, τότε ο κ. Τσίπρας θα απομυθοποιηθεί σε τέτοιο βαθμό που η πολιτική του διαδρομη ως αρχηγός κόμματος θα έχει τελειώσει (όπως έχει τελειώσει και για Καραμανλή, Παπανδρέου, Σαμαρά...).

Τέλος πρέπει να τονισθεί πως ο χρόνος θα καθορίσει και την συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ. Όσο αργότερα γίνουν οι εκλογές τόσο μεγαλύτερη η ήττα του. Ποιος αφελής φαντάζεται ότι με την εκχώρηση της λέξης "Μακεδονία", το κόψιμο των συντάξεων, την ισχνή ανάπτυξη, τους αυξανόμενους πλειστηριασμούς, ο ΣΥΡΙΖΑ θα αντέξει;

Τέλος η απομυθοποίηση Τσίπρα θα εδραιωθεί και από την ανικανότητά του να διαχειριστεί αυτή την πτώση.  Ο Αϊνστάιν λέγεται πως είχε πει: "Το να κάνεις το ίδιο πράγμα συνέχεια και να περιμένεις άλλο αποτέλεσμα είναι παράνοια". 

Ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να εξηγήσει και αυτό. Πώς δηλαδή ενώ οι δημοσκοπήσεις τον συντρίβουν, αυτός συνεχίζει την ίδια τακτική (ψεύδη- διχασμοί- τακτικισμοί - λογίδρια) περιμένοντας κάτι να κερδίσει. 

                      ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης