Οι περιφερόμενοι στα Μέσα Ενημέρωσης παντογνώστες βουλευτές...

Δεν πρέπει να υπάρχει άλλη χώρα στην Ευρώπη όπου καθημερινά οι μισοί βουλευτές της, δεκάδες κομματικά στελέχη και σχεδόν όλοι οι υπουργοί, πραγματοποιούν περιοδείες στα Μέσα Ενημέρωσης, όπου εξηγούν με σοβαρότητα και πειθώ τα μεγάλα της καθημερινότητας. Να ξεκινούν αυτές τις δημόσιες εμφανίσεις από το πρωί και να τελειώνουν το βράδυ.

Αυτή η πασαρέλα από παντογνώστες που γνωρίζουν από εξωτερική πολιτική, οικονομία, κοινωνία, ανοικτές εγχειρήσεις καρδιάς, αστροφυσική και πολλά άλλα, έχει αρχίσει να υποκαθιστά το πραγματικό κυβερνητικό έργο (αν υπάρχει τέτοιο φυσικά...).

Δείτε την περίπτωση του παντογνώστη Κατσίκη. Δήλωσε πως πρέπει να δούμε και την εκδοχή "παρακάμπτοντας την Δικαιοσύνη να ανταλλάξουμε τους δυο Έλληνες κρατούμενους στρατιωτικούς με τους 8 Τούρκους που έχουν ζητήσει πολιτικό άσυλο και τους ζητά ο Ερντογάν".

Με μια δηλωσούλα τα έκανε όλα Γης Μαδιάμ. Οι Τούρκοι το άκουσαν και μπορεί να σκέφτονται ότι η παράνομη κράτηση των "δυο" αποδίδει. Ακόμη ο κ. Κατσίκης έγραψε στα παλιά του τα παπούτσια τα ανθρώπινα δικαιώματα, το Σύνταγμα, την ανεξαρτησία των θεσμών, στο τέλος το ίδιο το βαρύ νόημα της Δημοκρατίας, προτείνοντας να καταργούμε κάθε κανόνα "όποτε μας εξυπηρετεί". 

Κανείς δεν πήρε στα σοβαρά τη δήλωση Κατσίκη μην ανησυχείτε. Ωστόσο δεν αλλάζει η εικόνα των παντογνωστών που περιφέρονται στα ΜΜΕ. Γι αυτούς που μπορούν να απαντήσουν σε κάθε ερώτηση ακόμα και στην πιο αδιανόητη, εκτός από μια:  Αφού τα ξέρετε όλα χρόνια τώρα, γιατί αυτή η δύσμοιρη χώρα είναι ουραγός παντού; Πώς και δεν τη σώσατε ποτέ;

Τέλος ας μην γελιόμαστε. Τα ίδια τα ΜΜΕ καλούν συστηματικά τα ίδια ανυπόληπτα πολιτικά πρόσωπα και σχεδόν ποτέ, αυτούς που έχουν κάτι να πουν.

                       ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης