Οι δανειστές αποφασίζουν πότε θα γίνουν εκλογές

Το πότε θα γίνουν εκλογές εξαρτάται καθαρά από δυο παραμέτρους: Αν θα κοπούν οι συντάξεις από 1.1.19 και τι λένε οι δημοσκοπήσεις. Με βάση αυτές τις δυο παραμέτρους οι εκλογές θα γίνουν είτε το ερχόμενο Φθινόπωρο, είτε μαζί με τις ευρωεκλογές, είτε τον Οκτώβριο του 2019.

Ας δούμε αναλυτικά κάθε μια περίπτωση, ξεκινώντας από το... τέλος:

* ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2019: Αυτές οι εκλογές θα γίνουν μόνο αν οι δημοσκοπήσεις δείχνουν βαρύτατη ήττα του ΣΥΡΙΖΑ "όποτε και αν γίνουν εκλογές". Αν είναι να υποστείς μια βαριά ήττα έτσι κι αλλιώς, τότε γιατί να... βιαστείς; Κατά τα λοιπά εκλογές τότε, είναι πολιτική αυτοκτονία, γιατί θα έχουν προηγηθεί οι ευρωεκλογές που λόγω χαλαρής ψήφου θα είναι μια ήττα που θα επηρεάσει και την επόμενη (που θα είναι χειρότερη), ενώ η φθορά από τις μειώσεις συντάξεων θα είναι συγκλονιστική.

* ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ: Είναι αυτό που θα ήθελαν ώστε "να εξαντλείται η οργή στην ευρω-ψήφο και να διασώζεται ο ΣΥΡΙΖΑ (όσο διασωθεί...) στην εθνική κάλπη". Όμως αν οι συντάξεις έχουν μειωθεί πόση οργή να περιορίσουν;

* ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2018: Είναι η ιδανική κίνηση πολιτικά. Μπορούν να κάνουν εκλογές α) Θριαμβολογώντας ότι έβγαλαν την χώρα από τα μνημόνια β) Θριαμβολογώντας ότι η οικονομία έχει υπεραπόδοση λόγω πλεονασμάτων γ) Φορτώνοντας στον Μητσοτάκη τις μειώσεις των συντάξεων "που ενώ θα έπρεπε να μην τις εφαρμόσει με την οικονομία που του παρέδωσαν, τις εφαρμόζει". δ) Προσπαθώντας να ανακτήσουν δυνάμεις στις ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές εκλογές του 19. 

Όλα εξαρτώνται λοιπόν από το αν θα μειωθούν ή όχι οι συντάξεις από 1.1.19. Τι σημαίνει αυτό; Ότι τελικά τις εκλογές θα τις ορίσουν οι δανειστές. Αν θέλουν τον ΣΥΡΙΖΑ "λίγο ακόμη" θα μεταθέσουν το κόψιμο των συντάξεων. Αν θεωρήσουν ότι δεν έχει τίποτε άλλο να τους δώσει θα απαιτήσουν να ισχύσει η υπογραφή τους. Και τότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να διασώσει εαυτόν...

                       ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης