Μόνο στην Ελλάδα οι πολιτικοί ψεύδονται... συνεχώς

Τα αδιανόητα ψεύδη των πολιτικών, μικρά και μεγάλα είναι μόνον ελληνικό φαινόμενο. Πουθενά στον πλανήτη οι πολιτικοί δεν τολμούν να εκτεθούν λέγοντας πράγματα που τελικά δεν κάνουν.

Στην Δύση μάλιστα ένα ψέμα είναι αρκετό για να εγκαταλείψει κακήν κακώς την πολιτική όποιος πολιτικός το πει. Γι αυτό και η συνήθης τακτική είναι οι δηλώσεις τους να είναι στρογγυλεμένες, ουδέτερες.

Για παράδειγμα ερωτάται ο υπουργός ή ο πρωθυπουργός: Θα καταργήσετε τον φόρο για το κρασί; Στη Δύση η απάντηση είναι: "Όταν θα έχουμε κάτι χειροπιαστό θα υπάρξει επίσημη απάντηση". Ή "Αυτή είναι η πρόθεσή μας αλλά δεν είμαι σε θέση να σας πω κάτι συγκεκριμένο ακόμη".

Εδώ, στην χώρα του ψεύδους ο ίδιος ο πρωθυπουργός πέρυσι τέτοια εποχή μιλώντας στην ΔΕΘ, είπε ότι "ο φόρος στο κρασί θα καταργηθεί από 1.1.18". Είμαστε Σεπτέμβριο του 2018 και ο φόρος δεν έχει καταργηθεί.

Προσέξτε τώρα: Αν ρωτούσε κανείς τον ψεύτη ΄Έλληνα πρωθυπουργό, την περασμένη Κυριακή: "Κύριε πρωθυπουργέ, πέρυσι είχατε πει ότι θα καταργήσετε τον οινοκτόνο φόρο στο κρασί αλλά δεν το κάνατε" σίγουρα αυτός θα απαντούσε: "Θα τον καταργήσουμε. Εμείς δεν είμαστε σαν τους προηγούμενους που συστηματικά ψεύδονται. Ότι λέμε γίνεται πράξη, έστω και αν καθυστερούμε λίγο".

Δηλαδή με ένα ακόμη ψέμα απλώς θα κατηγορεί τους... άλλους.

Δυστυχώς η ψευδολογία, των κυβερνώντων (και όχι μόνο) συνεχίζεται. Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε τις εξαγγελίες τους στην φετινή ΔΕΘ με ένα ακόμη κορυφαίο ψέμα, που ούτε τα Μέσα Ενημέρωσης δεν κατάλαβαν: 

Ότι δήθεν είναι η πρώτη φορά που μια ελληνική κυβέρνηση θα εφαρμόσει δικό της σχέδιο για την χώρα μετά το πέρας των μνημονίων. Μάλιστα είπε ότι αυτό το σχέδιο θα στηριχθεί στα περιφερειακά συνέδρια που έγιναν σε όλη τη χώρα.

Ψέματα. Δεν υπάρχει κανένα απολύτως σχέδιο. Δεν έχουν τίποτε στο μυαλό τους εκτός από τυφλές προσλήψεις και επιδόματα. Τα δε περιφερειακά συνέδρια ήσαν μια θλιβερή εικονική πραγματικότητα, όπου εκφωνούσαν ξεχασμένα αιτήματα και μικροέργα που ήδη γίνονται. Τίποτε άλλο.

Μόνο βαθιά περιφρόνηση και οργή νοιώθει κάθε υπέυθυνος πολίτης για αυτή την αφόρητη παρακμή που έχει καταδικάσει τη χώρα σε μια μακρά περίοδο ανεύθυνης και αναίσχυντης πορείας. Δεν υπάρχουν λέξεις να περιγράψει κανείς τον κόσμο των Ελλήνων πολιτικών.

                                   ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης