Μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που θα παίρνει σκληρά δεξιά μέτρα και μια ανίκανη και σε σύγχυση αντιπολίτευση: Έτσι πορεύεται η χώρα

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει αποφασίσει πως θα πορευτεί. Από την μια θα δημιουργεί μια εικονική πραγματικότητα που θα αφορά την αντιμετώπιση της διαφθοράς, την μείωση του χρέους και τον αγώνα να αλλάξει ακόμα και την Ευρώπη. Από την άλλη, θα εφαρμόσει το τρίτο μνημόνιο χωρίς καμία έκπτωση, κυριολεκτικά γράμμα προς γράμμα, ενώ στην προσπάθεια της να πετύχει τους εισπρακτικούς στόχους θα πάρει κι άλλα σκληρά μέτρα, που θα εξουθενώσουν ακόμα και τους φτωχούς ανθρώπους.

Ήδη ο κ. Τσίπρας εξηγεί πως διεθνοποίησε την υποθεση του χρέους με το ταξίδι του στις ΗΠΑ. Επίσης προφυλακίστηκε ο πρώτος (Λιακουνάκος) στον "αγώνα κατά της διαφθοράς", ενώ υπάρχουν άλλες 80 παρόμοιες υποθέσεις που έχουν προαναγγελθεί. (Το ότι οι κυβερνώντες προαναγγέλουν δικαστικές αποφάσεις δεν ενοχλεί κανένα δυστυχώς...)

Βεβαίως ο κ. Τσίπρας μπορεί με την ρητορική αυτή να "πετά την μπάλλα έξω", όμως τα δεινά που έρχονται για τους πολίτες θα τον φέρουν σύντομα σε εξαιρετικά δύσκολη θέση. Δεν θα μπορέσει επί μακρόν να κρυφτεί πίσω από τις λέξεις. Όλο και περισσότεροι θα τον δείχνουν ως υπαίτιο των νέων δεινών τους. Κυρίως δεν θα πιστεύουν ότι υπάρχει μέλλον για την χώρα.

Το τελευταίο είναι μια μεγάλη αλήθεια. Χώρες που εφάρμοσαν μνημόνια μοιάζει να τα κατάφεραν γιατί εκεί το Δημόσιο, η αγορά και οι πάσης φύσεως κανόνες λειτουργούσαν. Δεν ήσαν μια Ελλάδα που δεν λειτουργεί τίποτε και δεν αλλάζει πουθενά. 

Εδώ, η πιστή εφαρμογή του μνημονίου και τα πρόσθετα μέτρα σε μια κοινωνία που έχει λυγίσει και δεν λειτουργεί πια, θα αποβουλιάξουν την χώρα και θα φέρουν οργή. Η πορεία του κ. Τσίπρα θα είναι ίδια με αυτή των άλλων μνημονιακών πρωθυπουργών που πήγαν σπίτι τους αν και είχαν εκλεγεί με ποσοστά άνω του 40%.

Και ενώ είναι ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση Τσίπρα θα τα κάνει όλα χειρότερα και δεν θα τα καταφέρει (κοινή λογική), εξοργιστική είναι η αδυναμία της αντιπολίτευσης να αναλάβει αυτή τον εθνικό της ρόλο ώστε να υπάρξει επιτέλους το ρεαλιστικό εναλλακτικό σχέδιο για την χώρα και κυρίως να υπάρξουν μέτρα ανακούφισης για τους πολίτες.

Στη ΝΔ δίνουν μάχη να μείνει το παλιό. Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα κόμμα στελεχών που κινείται σε έναν δικό του κόσμο μη έχοντας καμία απολύτως επαφή με την κοινωνία. Και στο Ποτάμι νομίζουν ότι αρκεί να κάνουν σκληρή αντιπολίτευση χωρίς καμία πρόταση (στα λόγια...) για να αντιμετωπίσουν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι πλέον καταγεγραμμένο ότι στα έξι χρόνια των μνημονίων, όλοι όσοι κυβέρνησαν ή ήσαν αντιπολίτευση, αποδείχθηκαν ανάξιοι των περιστάσεων διαιωνίζοντας την κρίση, την οποία μάλιστα την έκαναν ακόμα χειρότερη. 

Είναι πράγματι εντυπωσιακό: Ενώ είναι ξεκάθαρο πως όποιος επικοινωνήσει με την κοινωνία και αναδείξει - ασχοληθεί με τα καθημερινά προβλήματα των ανθρώπων θα φύγει μπροστά και σύντομα θα κυβερνήσει, κανείς δεν μπορεί να το κάνει!

                  ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης