Κυνηγώντας οφειλέτες που δεν φταίνε για τα χρέη τους

Είμαστε συνηθισμένοι την επικαιρότητα να την ζούμε μέσα από την ασημαντότητα, το κουτσομπολιό και την ανοησία. Έτσι μας ξεφεύγουν ειδήσεις που είναι σημαντικές και αφορούν την ζωή μας. Τις τελευταίες ημέρες είχαμε δυο νόμους που αναφέρονται σε διωγμούς οφειλετών. Κανείς δεν τους παρουσίασε, ούτε κρίθηκε αναγκαίο να αναλυθούν.

Ο ΠΡΩΤΟΣ αφορά στην ελεύθερη είσοδο ελεγκτών στα σπίτια των οφειλετών (χωρίς καμία προειδοποίηση) ώστε να εντοπιστούν αντικείμενα αξίας και να κατασχεθούν. Εξαιρούνται τα... κλινοσκεπάσματα, οι κατσαρόλες και διάφορα είδη αναγκαία για την καθημερινότητα, σύμφωνα με τους νομοθέτες.

Πρόκειται για βαρβαρότητα και ελπίζω να έχουν στο μυαλό τους μεγαλοκαρχαρίες που σκόπιμα αφήνουν απλήρωτους τους φόρους ενώ ζουν βασιλικά, αγοράζουν ακριβούς πίνακες, φοράνε ρολόγια των 10.000 ευρώ κ.ο.κ  

Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ αφορά στην απόφαση του ΣτΕ να απαγορεύσει τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας από τα Funds. Αυτή η γνωμοδότηση έχει μεγάλη σημασία διότι αναγκάζει τα Funds να αναζητήσουν συνεννοήσεις συμβατές με την ικανότητα κάθε οφειλέτη και όχι με βίαιη αρπαγή του ακινήτου του.

Μαθαίνω όμως ότι έρχεται στη Βουλή νόμος που θα δίδει το δικαίωμα στα Funds να κάνουν πλειστηριασμούς. Και αυτό βαρβαρότητα θα είναι αλλά ας σκεφτούν οι της κυβέρνησης ότι έχουμε σύντομα εκλογές. Μήπως να καταθέσει αυτό το νόμο μετά την κάλπη;

Σε κάθε περίπτωση είναι φανερό ότι οι εκάστοτε κυβερνώντες περιφρονούν την πιο μεγάλη αλήθεια: Μετά από μια διαδρομή γεμάτη κρίσεις πολλοί Έλληνες κατέληξαν οφειλέτες χωρίς να ευθύνονται για αυτό. Αντίθετα έχασαν σχεδόν τα πάντα. Δεν μπορεί αυτούς τους ανθρώπους να τους αντιμετωπίζεις με εισβολές στα σπίτια τους και αρπαγές της πρώτης τους κατοικίας.

                                    ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης