Κι όμως: Ο Ζάεφ σημείωσε καθαρή νίκη στο δημοψήφισμα

Συγγνώμη αλλά μόνο εγώ γνωρίζω μαθηματικά του Δημοτικού; Ο Ζάεφ πέτυχε το καλύτερο δυνατό στο δημοψήφισμα των Σκοπίων και στην ουσία πορεύεται για να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο της χώρας του. Όλοι όσοι μιλούν για πύρρειο νίκη του Ζάεφ μάλλον δεν ξέρουν από αριθμητική.

Ο Ζάεφ πήρε 605.000 "ναί" στο δημοψήφισμα με μικρή συμμετοχή, περίπου 36%. Ας υποθέσουμε ότι μπορούσαν να πάνε στην κάλπη 1.000.000 πολίτες (αδιανόητη προσέλευση για αυτή τη χώρα, των μη ανανεωμένων εκλογικών καταλόγων) και πως ΟΛΟΙ όσοι θα πήγαιναν επιπρόσθετα θα ψήφιζαν όχι. Τότε το "ναι" των 605.000 που ήδη προσήλθαν θα ήταν 60.5% Δεν ειναι αυτό μια νίκη; 

Δείτε τώρα τη συνέχεια: Ακόμα και αν φτάσει στις εκλογές ο Ζάεφ, θα αυξήσει τις έδρες τους από 49 που έχει τώρα και μαζί με τα Αλβανικά κόμματα είναι πολύ πιθανό να έχει τους 80 που χρειάζεται για να αλλάξει το Σύνταγμα. Μάλιστα δεν αποκλείεται να κατάφέρει να διασπάσει το κόμμα της αντιπολίτευσης.

Αυτά θα συμβούν ακριβώς γιατί μπόρεσε να φέρει στις κάλπες 605.000 "ναί". Να λάβουμε επίσης υπόψιν μας ότι θα δυναμώσουν οι πάσης φύσεως πιέσεις και "παροχές" σε βουλευτές και πολίτες ώστε η συμφωνία των Πρεσπών να περάσει. Και πιστέψτε με πάντα υπάρχει ο σωστός τρόπος να αποδώσουν αυτές οι μέθοδοι (και θα τις βρουν).

Τέλος, μόνο θλίψη προκαλεί η παρωδία των ΑΝΕΛ. Ακόμα και αν - θεωρητικά - η συμφωνία των Πρεσπών δεν εφαρμοστεί όπως λένε, η ιστορία έχει γράψει ότι η Ελλάδα ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ και έδωσε μπροστά στην διεθνή κοινότητα γλώσσα, ιθαγένεια, εθνικότητα. Το έκανε με ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ. 

Κάθε φορά λοιπόν που θα ξεκινάμε νεές συζητήσεις, η αφετηρία θα ειναι το κείμενο των Πρεσπών. Στο τραπέζι των όποιων διαπραγματεύσεων, οι Σκοπιανοί θα έχουν πάντα τις Πρέσπες για να παζαρεύουν τα παραπάνω. Αυτό είναι ένα αμετάκλητο γεγονός.

                                   ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης