Καταστρέφοντας και την ιδιωτική τηλεόραση

Την άποψή μου την γνωρίζετε: Δεν έχουν σχέδιο για τίποτε,ούτε για τα μικρά, ούτε για τα μεγάλα. Ένα ακόμη παράδειγμα είναι ο νόμος που απειλούν ότι θα φέρουν ώστε με διεθνή διαγωνισμό να διατεθούν από μηδενική βάση οι τηλεοπτικές άδειες ανα την Επικράτεια!

Στην πραγματικότητα θέλουν να πυροβολήσουν τα συστημικά τηλεοπτικά Μέσα επειδή τα έχουν απέναντί τους. Δεν είναι τωρινή αυτή η πρόθεση. Σε μια αντίστοιχη κίνηση ο Γ. Παπανδρέου ως πρωθυπουργός είχε ψηφίσει έναν έξτρα τηλεοπτικό φόρο 20% (συν ΦΠΑ, συν αγγελιόσημο) τον οποίο ΔΕΝ εφάρμοζε αλλά τον είχε σαν ρομφέα πάνω από τα κανάλια: Αν το παρακάνετε τον εφαρμόζω.

Τώρα έρχεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να πλειοδοτήσει. Όχι μόνο θα εφαρμόσει τον απίστευτο έξτρα φόρο του 20% αλλά θα κάνει και διαγωνισμό για να δώσει τις άδειες. Όπως εξηγεί α) Περιμένει έσοδα 350 εκατ. ευρώ (!) και β) έτσι θα χτυπηθεί και η διαπλοκή!

Πρόκειται για φιάσκο χωρίς προηγούμενο. Σήμερα ΟΛΟΙ οι τηλεοπτικοί σταθμοί είναι οικονομικά κατεστραμένοι. Λειτουργούν με ελάχιστο προσωπικό, η ποιότητα των προγραμμάτων τους είναι στον πάτο, τα έσοδα έχουν καταρρεύσει. Ειδικα στην περιφέρεια τηλεοπτικοί σταθμοί που στο παρελθόν μεγαλούργησαν τώρα φυτοζωούν.

Η συντριπτική πλειοψηφία των περιφερειακών καναλιών δεν θα μπορέσει να δώσει ούτε 20.000 ευρώ για να
παρει άδεια, ενώ τα κεντρικά κανάλια απλά θα τα αποβουλιάξουν. Αυτά τα 350 εκατ. ευρώ δεν μαζεύονται ούτε σε όνειρο.
Ακόμη, ανοίγουν τον δρόμο για τον αφελληνισμό του τηλεοπτικού χώρου. Ποιος αποκλείει μικρούς Μέρντοχ, όπως αγοράζουν νησάκια στο Αιγαίο, να αγοράζουν και ημιθανείς ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς;

Τέλος πόση ανηθικότητα κρύβει 26 χρόνια μετά την ιδιωτική τηλεόραση, να παίρνεις από κάποιον την μικρή η μεγάλη επιχείρησή του που όλα αυτά τα χρόνια την έχει χρυσοπληρώσει για να την συντηρήσει; Και να το κάνεις μέσα στην βαθιά ύφεση όταν δεν έχει πια χρήματα για να μην χάσει την άδεια που η ίδια η Πολιτεία δεν ασχολήθηκε ποτέ να του δώσει;

                ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης