Και οι πρωθυπουργοί πρέπει να λογοδοτούν μπροστά στο νόμο

Η υπόθεση Novartis, είναι αδιανόητα σοβαρή για να αντιμετωπιστεί με την φράση Μητσοτάκη "εγώ δεν  στέλνω στα Δικαστήρια έναν πρώην πρωθυπουργό".  Ασφαλώς και τον στέλνεις αν έχει παρανομήσει.

Αυτό έχει συμβεί πολλές φορές σε όλες τις χώρες της Ευρώπης. Στην γειτονική Ιταλία ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός Κράξι απεβίωσε αυτοεξόριστος, γιατί αν επέστρεφε στην πατρίδα του θα φυλακιζόταν, όντας καταδικασμένος.

Ποιος είπε ότι ένας πρωθυπουργός, εν προκειμένω ο κ. Μητσοτάκης, μπορεί να παρακάμψει τη Δικαιοσύνη και να απαλλάξει ακόμη και έναν πρώην πρωθυπουργό από μεγάλες ευθύνες, αν φυσικά τις έχει.

Βλέπω πρόσωπα της κεντρικής εξουσίας συζητούν επί ώρες για το αν πρέπει να υπάρξει έλεγχος για την υπόθεση Novartis. Αν δηλαδή, οργανώθηκε ένα στήσιμο της υπόθεσης για να έχει ο ΣΥΡΙΖΑ πολιτικά οφέλη από την διαπόμπευση δέκα εμβληματικών πολιτικών προσώπων. Και αναρωτιέμαι: Ποιον παραπλανούν; ΟΛΟΙ τους γνωρίζουν ότι το σκάνδαλο Novartis στήθηκε σε τρεις πυλώνες:

- Ο ΠΡΩΤΟΣ: Στα υπόγεια του Μαξίμου, εξυφάνθηκε και οργανώθηκε με λεπτομέρειες το πως θα κατηγορηθούν δέκα εμβληματικά δημόσια πρόσωπα ώστε η κυβέρνηση να εμφανίζεται σαν η ηθική πλευρά της δημόσιας ζωής, ενώ μέσω της Novartis εύκολα να σκεπάζουν θέματα που τους στοίχιζαν αλλάζοντας την επικαιρότητα (π.χ. Μακεδονικό).

- Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ: Συγκεκριμένοι δικαστικοί ανέλαβαν την τεχνική πλευρά του θέματος. Πώς δηλαδή θα συνταχθούν νομικά οι διώξεις και πως θα εμφανίζονται οι δέκα ως σχεδόν βέβαιοι δράστες της δήθεν παρανομίας.

- Ο ΤΡΙΤΟΣ: Οι εφημερίδες του νεοαυριανισμού με "αποκαλυπτικά" πρωτοσέλιδα ανέλαβαν να αναγγέλλουν προφυλακίσεις, χρηματισμούς {που ποτέ δεν έγιναν) και μάλιστα πολλές φορές το έκαναν πριν καν συνταχθουν οι δικογραφίες με πλήθος λεπτομερειών τους.

Όλος αυτός ο πολιτικός οχετός θα αγνοηθεί και οι εμπνευστές αυτής της κακοήθειας που νόθευσαν κάθε έννοια αξιοπρέπειας θα μείνουν στο απυρόβλητο; Είμαστε σοβαρή χώρα αν το αφήσουμε να περάσει λες και δεν έγινε τίποτε; Με όλους τους εμπλεκόμενους να ξέρουν ότι και την επόμενη φορά μπορούν να το ξανακάνουν; 

                                        ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης