Θα αλλάξετε το παρασιτικό κομματικό - πελατειακό κράτος κ. Μητσοτάκη; Όλα τα δεινά της χώρας οφείλονται σε αυτό

Ο κ. Μητσοτάκης θέτει δημοσίως ένα ερώτημα εν όψει του συνεδρίου της ΝΔ: Να συνεχίσει την σκληρή αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ ή να επικεντρωθεί στο κυβερνητικό έργο που θα ακολουθήσει όταν και εφόσον εκλεγεί; 

Η απάντηση είναι εύκολη. Να απομακρυνθεί εντελώς από αυτό που ονομάζει "σκληρή αντιπολίτευση" γιατί δεν του προσφέρει τίποτε (εμφανίζεται σαν ένα ακόμη πρόσωπο της πολιτικής παρακμής της χώρας) και να αρχίσει λεπτομερώς να περιγράφει στους πολίτες τι μπορούν να περιμένουν από αυτόν.

Το έχει ήδη ξεκινήσει αλλά είναι μισό. Τι έχει πει; Ότι θα μειώσει αμέσως τον φόρο επιχειρήσεων στο 20%, τον ΕΝΦΙΑ έως 30% κ.ο.κ. Τι δεν έχει πει ευκρινώς; Τι θα κάνει με το πελατειακό - κομματικό κράτος που καταστρέφει εκ θεμελίων τη χώρα εδώ και δεκαετίες. 

Η Ελλάδα δεν πρόκειται να ορθοποδήσει ποτέ αν δεν καταργηθεί το πελατειακό - κομματικό κράτος που μέσα από από μια αδυσώπητη γραφειοκρατία την έχει δεμένη χειροπόδαρα. Στη Μάνδρα Αττικής 24 άνθρωποι πνίγηκαν ενώ υπήρχε έτοιμη μελέτη και χρήματα στον κωδικό για να καθαρίσουν τα ρέματα. Η γραφειοκρατία δεν το επέτρεψε, (Ακόμα να τα καθαρίσουν. Αν βρέξει πάλι έντονα, θα πνιγούν κι άλλοι).

Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να δεσμευτεί ότι α) Δεν θα απολυθεί κανείς δημόσιος υπάλληλος. β) Θα κλείσουν αμέσως οι πάνω από 1.000 φορείς του Δημοσίου χωρίς αντικείμενο γ) Θα καταργηθούν όλα τα ενδιάμεσα τμήματα στον κρατικό μηχανισμό που δημιουργήθηκαν για να προσληφθούν αργόσχολοι, προσθέτοντας εκατοντάδες ανούσιες υπογραφές, δηλαδή την γραφειοκρατία που μας καταστρέφει.

(Μόνο το Γραφείο Πρωθυπουργού έχει τρεις κλάδους (!), 46 τμήματα (!) και στεγάζεται σε 6 κτίρια...). 

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να μας πει: α) Πως θα επιβάλλει την ΕΥΘΥΝΗ των αποφάσεων στον δημόσιο υπάλληλο (σήμερα κανείς δεν ευθύνεται για τίποτε β) Πως θα επιβάλλει την αξιοκρατία στην πρόσληψη και την ανέλιξη (σήμερα είναι μόνο του κόμματος) γ) Πως θα μηδενίσει την πολυνομία (χιλιάδες παράθυρα και τροπολογίες για κάθε νόμο προς εξυπηρέτηση των ημετέρων).

Μπορείτε να αλλάξετε το κράτος κ. Μητσοτάκη; Αυτό είναι το μοναδικό στοίχημα για τη χώρα. Όλα τα άλλα έπονται. Ένα σύγχρονο ελληνικό κράτος θα μας απογειώσει. Ένα όμοιο κράτος με το σημερινό θα φρενάρει τα πάντα. Θα μιλήσετε επ΄ αυτού;

                              ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης