Η Ελλάδα δεν είχε ούτε τα Κύθηρα το 1830

 

O Ερντογάν σχολίασε την συνθήκη της Λωζάνης για να πει:¨"Χάσαμε νησιά που είναι τόσο κοντά μας ώστε αν φωνάξουμε ακούμε τον αντίλαλό μας". (Ισχύει και το αντίθετο: Και εμείς αν φωνάξουμε θα ακούσουμε από απέναντι τον αντίλαλό μας αλλά κανείς δεν του το είπε).

Ο Ερντογάν έκανε αυτό το σχόλιο στην προσπάθειά του να μηδενίσει την φήμη του Κεμάλ που καλά κρατεί στην χώρα του. Δεν έχει καμία απολύτως διάθεση να διεκδικήσει την.... Λέσβο ας πούμε. Απλά υπογράμιιζε πόσο απέτυχε ο Κεμάλ στην Λωζάνη (αν απέτυχε), ώστε να μειώσει κι άλλο την δύναμη και την επιρροή των Κεμαλιστών, στην τούρκικη κοινωνία.

Ο Ερντογάν θέλει ένα ειρηνικό Αιγαίο γιατί μόνο έτσι θα λειτουργεί η βαριά του βιομηχανία που είναι ο τουρισμός. Συνεπώς είναι λάθος να αξιολογούνται δηλώσεις του που έγιναν για εσωτερική κατανάλωση ως πραγματική απειλή.

Μετά τον Ερντογάν έρχεται ο γραφικός δήμαρχος Άγκυρας Γκιοκτσεκ και δημοσιεύει έναν χάρτη που δείχνει ότι η Τουρκία "διεκδικεΊ" ακόμη και τα... Κύθηρα! Τον έβγαλε από το μυαλό του; Όχι. Το 1830 όταν οι λεγέμενες "προστάτιδες δυνάμεις" ιδρύουν το ελληνικό κράτος, η Οθωμανική Αυτοκρατορία κρατά Κρήτη και Κύθηρα, όλα τα νησιά του Αιγαίου εκτός από τις Κυκλάδες και την Εύβοια, την Θεσσαλία, την Ήπειρο, την Μακεδονία και την Θράκη.

Τι είπε με πόνο ψυχής ο δύσμοιρος Τούρκος δήμαρχος που στην ουσία έδειχνε τον χάρτη του 1830; Ότι από τότε και μετά η Ελλάδα έπαιρνε διαρκώς εδάφη των Οθωμανών, πάντα με την πίεση και επιβολή της Δύσης:

- Το 1880 παίρνουμε την Θεσσαλία, Το 1897 την ξαναχάσαμε από εισβολή των Τούρκων που κατανίκησαν τον ελληνικό στρατό (ανοησίες και λαϊκισμοί της τότε κυβέρνησης), αλλά έρχεται πάλι η Ευρώπη και διώχνει τους Τούρκους έναντι οικονομικής αποζημίωσης.

- Το 1913 παίρνουμε την Κρήτη (στην οποία το 30% του πληθυσμού ήσαν Τούρκοι), Μακεδονία και Ήπειρο, το 1919 την Θράκη η οποία ανήκε στους Τούρκους από το 1360 (!) και το 1948 τα Δωδεκάννησα.

Τι σημαίνουν τα παραπάνω; Ότι ήσαν σταθερά οι ηγέτιδες δυνάμεις της Δύσης που μεγάλωναν την Ελλάδα και επιτηρούσαν την ανεξαρτησία της. Δεν τολμώ να σκεφτώ τι θα μπορούσε να συμβεί αν η Ελλάδα αποχωρούσε σήμερα από την ΕΕ και στεκόταν εντελώς μόνη της - και με τέτοιο πολιτικό σύστημα άχρηστων και επικίνδυνων προσώπων - ανάμεσα σε Τουρκία, Αλβανία και Σκόπια.

Εδώ και 186 χρόνια είναι οι ξένοι που εγγυώνται για την Ελλάδα (εντάξει και από ιδιοτέλεια προφανώς αλλά και παρασύροντας την χώρα σε λάθη) ενώ συνήθως οι ¨Έλληνες ευθύνονται για καταστροφές της, είτε από απερισκεψία είτε από δουλικότητα.

             ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης