Η αόρατη δικτατορία της τεχνητής νοημοσύνης δημιουργεί έναν σκληρό κόσμο αυταρχισμού

Η κομμουνιστική Κίνα πορεύεται προς την παγκόσμια ηγεμονία με έναν ιδιότυπο κρατικό καπιταλισμό και ένα ακραίο αυταρχικό σύστημα που περιορίζει φοβερά την ανθρώπινη ελευθερία αλλα μοιάζει να αποδίδει. Η Κίνα έχει "μπλοκάρει" τα δυτικά social media και στη θέση τους έχει κρατικά, απολύτως ελεγχόμενα από την κυβέρνηση.

Οι κάτοικοι της Κϊνας δεν έχουν καμία πρόσβαση στον δυτικό τρόπο ζωής και σκέψης, Ενημερώνονται μόνο μέσα από τα κυβερνητικά φίλτρα. Ωστοσο ταυτόχρονα δεν υπάρχει η δυτική παρακμή των ψεμάτων, της λαγνείας, των απατεώνων. Μέσα από τον αυταρχισμό και την λογοκρισία υπάρχει μια κάποια ηθική είτε μας αρέσει είτε όχι, ενώ η χώρα γίνεται υπερδύναμη.

Σήμερα η Κίνα προχωρά σε ένα αδιανόητο βήμα ηλεκτρονικής παρακολούθησης των πολιτών. Από το 2020 και μετά θα παρακολουθεί online, κάθε κίνηση κάθε πολίτη. Τι ξοδεύει, που μετακινείται, αν χρωστά, τι αγορές κάνει, αν... πίνει αλκοόλ, ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Η παρακολούθηση θα γίνεται μέσα από 350 εκατομμύρια κάμερες σε δημόσιους χώρους, με τα κινητά τηλέφωνα, με τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, με τις κάμερες καταστημάτων κ.ο.κ.

Η κυβέρνηση της Κϊνας "χρυσώνει" το χάπι υποσχόμενη δώρα στους "ηθικούς" πολίτες (που δεν χρωστούν, δεν πίνουν κ.λ.π.) αλλά δεν αλλάζει η ουσια: Έρχεται ταχύτατα ένας νέος, ανεξέλγκτος κόσμος στον οποίο ο άνθρωπος θα είναι ελεγχόμενος, παρακολουθούμενος, με μια τεχνητή νοημοσύνη να ορίζει τον τρόπο της ζωής του.

Οι κάμερες θα περιορίσουν την ελεύθερη μετακίνηση. Η καταγραφή της ζωή μας θα δημιουργήσει πολίτες - δούλους. Ο αυταρχισμός της εξουσίας θα είναι μια νέα παντοδύναμη μορφή τυραννίας, που εύκολα θα ποδηγετεί την συλλογική σκέψη, θα τιμωρεί την μοναχική διαφωνία, θα επιβάλλει μια αόρατη δικτατορία που ακόμα δεν έχουμε συνεδητοποιήσει την έκτασή της και τις επιπτώσεις που έρχονται.

                         ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης