Δημοσιογράφοι που αντί να ελέγχουν την εξουσία, είναι μέρος της

Κάθε δημοκρατικός πολίτης πρέπει να νοιώθει μια βαθιά αποστροφή κάθε φορά που βλέπει στα τηλεπαράθυρα δημοσιογράφους να υπερασπίζονται με πάθος πολιτικές κομμάτων. Είναι ένας φρικτός γενιτσαρισμός που στενοχωρεί αλλά και εξοργίζει. Η δημοσιογραφία έχει έναν απαράβατο κανόνα: ΕΛΕΓΧΕΙ την (όποια) εξουσία.

Οι δημοσιογράφοι του ΣΥΡΙΖΑ που εφορμούν από την Αυγή, την ΕΡΤ, το ΑΠΕ, γραφεία Τύπου, το "Κόκκινο" κ.α. είναι φανερό ότι είναι με έμμεσο τρόπο έμμισθοι από το κόμμα και αποστέλλονται στον δημόσιο βίο για να διαστρεβλώσουν την αλήθεια. 

Υπάρχουν και οι δημοσιογράφοι της άλλης πλευράς φυσικά (της ΝΔ) που είναι ακριβώς όμοιοι. Η κυρία Σπυράκη για παράδειγμα έκανε ρεπορτάζ ΝΔ και κατέληξε να εκλεγεί ευρωβουλευτή της. Φαντάζομαι το κριτήρια να μην ήταν ο σκληρός έλεγχος και οι αποκαλύψεις που έκανε για τη ΝΔ.

Κάνω αυτές τις σκέψεις βλέποντας πάνω από 100 δημοσιογράφους να έχουν εκλεγεί πολιτικοί αξιοποιώντας την αναγνωρισιμότητά τους αλλά είναι μόνο αυτή; Ο κ. Αρβανίτης εργαζόμενος εύκολα σε ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ (δηλαδή ακόμη και στην ΕΡΤ) εξελέγη άνετα ευρωβουλευτής. Ήταν μόνο η αναγνωρισιμότητα ή και ότι έχει κάνει για το κόμμα;.

Με τη ΝΔ κατέρχονται στις βουλευτικές εκλογές ΕΝΝΕΑ ακόμη δημοσιογράφοι (χώρια όσοι ήδη έχουν ξανακατέβει στις εκλογές). Πώς ακριβώς αξιολογήθηκαν; Γιατί ναι, και οι δημοσιογράφοι είναι πολίτες με άποψη και θέσεις αλλά μόνο δυο, τρία λεπτά μέσα στο παραβάν πριν την κάλπη. Όλο τον υπόλοιπο χρόνο είπαμε:  ΕΛΕΓΧΟΥΝ την όποια εξουσία. 

Ερωτώ λοιπόν:Ποια είναι τα κριτήρια που πάνω από 100 δημοσιογράφοι μπήκαν ενεργά στην πολιτική, εξελέγησαν σε θέσεις, έγιναν ακόμη και υπουργοί και αυτό συνεχίζεται; Την απάντηση την βλέπετε καθημερινά στα τηλεπαράθυρα.

Υπάρχουν βέβαια άξιοι δημοσιογραφοι που έχουν κάνει σωστά τη δουλειά τους και δεν ειναι κακό να πολιτευθούν. Όμως αυτοί είναι ελάχιστοι. Οι κομματικοί δημοσιογράφοι - δηλαδή η μεγάλη πλειοψηφία - ενδιαφέρονται για το μηνιάτικο ενώ στο πίσω μέρος τους μυαλού τους έχουν και το βόλεμα από την πολιτική.

                         ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης