Βαρουφάκης: Τρία εγκλήματα και ένα (ακόμη) βιβλίο

Ο κ. Βαρουφάκης δεν είναι άμοιρος ευθυνών για την σημερινή κατάντια της Ελλάδος. Υπήρξε υπουργός Οικονομικών στην καταστροφή του 2015. Δικό του ήταν το σχέδιο να σταματήσουμε να παίρνουμε τις δόσεις από την ΕΕ "γιατί δεν είναι σωστό να δανείζεται μια χρεοκοπημένη οικονομία".

Αυτός έπεισε Τσίπρα και λοιπούς ερασιτέχνες ότι η Ευρώπη μπροστά στο Grexit μέχρι που θα μας χάριζε όλα τα δανεικά. Αυτός ήταν που άδειασε τα δημόσια ταμεία, κλάπηκε το ΕΣΠΑ και λαφυραγωγήθηκαν τα μετρητά κάθε δημόσιου φορέα για να πληρώνονται μισθοί και συντάξεις.

Για να πούμε την αλήθεια, ο άνθρωπος δεν ανέλαβε ποτέ υπουργός Οικονομικών. Δεν ασχολήθηκε ούτε με ένα ζήτημα του υπουργείου του. Δεν υπέγραψε ούτε έναν νόμο, δεν συνάντησε κανέναν φορέα, ακόμα και σήμερα δεν έχει ιδέα τι θα πρέπει να αλλάξει ώστε να εκσυγχρονιστεί η ελληνική οικονομία και να αλλάξει το παραγωγικό της μοντέλο. Επισκέπτης ήταν.

Στην πραγματικότητα, ο Βαρουφάκης υπό τον μανδύα του ανενεργού υπουργού Οικονομικών ήταν ένας "τεχνικός σύμβουλος". Έλεγε την κουταμάρα του και όποιον έπειθε. (Τότε τους είχε πείσει πάντως).

Η ανύπαρκτη θητεία του στο υπ. Οικονομικών ήταν το πρώτο του έγκλημα. Η θεωρία του εκβιασμού των δανειστών ήταν το δεύτερο, αυτό τσάκισε κυριολεκτικά τη χώρα. Υπήρξε και ένα τρίτο. Πώς και έγινε υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ; Δεν ήξερε από τότε, τι καφενείο ήταν; Δεν ήξερε από τότε, αυτά που καταγγέλλει σήμερα εναντίον του;

Τα παραπάνω ωστόσο, δεν ακυρώνουν τις αποκαλύψεις του για την φαιδρότητα εκείνων των ημερών, (που προφανώς συνεχίζονται έως σήμερα). Ο Γ. Βαρουφάκης εκδίδει βιβλίο και προειδοποιεί τους πρώην συντρόφους του στον ΣΥΡΙΖΑ να μην επιχειρήσουν να τον διαψεύσουν για όσα αποκαλύπτει με ονόματα και διευθύνσεις, γιατί όπως λέει, τους έχει μαγνητοφωνημένους (!).

Πέρα από την ασύλληπτη ανηθικότητα να μαγνητοφωνείς ανθρώπους εν αγνοία τους και μάλιστα "συντρόφους" σου, ο Βαρουφάκης αποκαλύπτει άγνωστα περιστατικά που όμως απλώς επιβεβαιώνουν το ήδη γνωστό. 

Η κυβέρνηση ήταν ένα τσούρμο χαβαλέδων, χωρίς κανένα σχέδιο, ένα καφενείο προσώπων με ασυνάρτητες απόψεις και προτάσεις, ένα χάος χωρίς αρχή και τέλος. Η Ελλάδα εντελώς ακυβέρνητη, δεν ήξερε τι της ξημερώνει.

Αυτή η κυβέρνηση συνεχίζει και σήμερα, τα πρόσωπα είναι ίδια. Απλώς οι μισοί από αυτούς προσπαθούν να γίνουν όσο καλύτεροι καπιταλιστές γίνεται και οι άλλοι μισοί σκιαμαχούν με φαντάσματα για να κοιμούνται το βράδυ σαν αριστεροί που την επομένη θα συμβιβαστούν με τους Δεξιούς αλλά θα τους έχουν καθυστερήσει.

Όλα τα παραπάνω γίνονται μπροστά στα μάτια των Ελλήνων,δεν χρειάζεται κανένας Βαρουφάκης για να αξιολογηθεί το κυβερνητικό καφενείο των ασήμαντων και άχρηστων πολιτικών. Ε και; Πόσοι πολίτες θα αξιολογήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ από την ανεπάρκειά του και όχι από τα ψεύδη τους για την δήθεν αριστερά που εκπροσωπεί; 
                     
           ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης