Αυταρχισμός: Ο Ερντογάν με το δημοψήφισμα επιδιώκει ΠΕΝΤΕ Συνταγματικές αλλάγές που ήδη τις έχει ο... Έλληνας πρωθυπουργός

Το Πολίτευμα στην Ελλάδα είναι για γέλια ή και για κλάματα; Διαβάζοντας τις υπερεξουσίες που επιδιώκει να εξασφαλίσει ο Ερντογάν μέσω του δημοψηφίσματος, ώστε να γίνει δικτάτορας στην Τουρκία μου έρχονται γέλια μέχρι δακρύων. Τι ζητά ο Ερντογάν που τον κυνηγά όλη η Ευρώπη και ο μισός πλανήτης για βαθύτατη αντιδημοκρτική συμπεριφορά; Να έχει και αυτός τις εξουσίες που έχει ο εκάστοτε... Έλληνας ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ τίποτε περισσότερο! Δεν το πιστεύετε; Ιδού: Ό Ερντογάν ζητεί:

-   Να κηρύσσει την χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, δικαίωμα που έχει και οΈλληνας πρωθυπουργός.

Να αποπέμπει υπουργούς και να διαλύει τη Βουλή, όπως ακριβώς μπορεί να κάνει κάθε Έλληνας πρωθυπουργός από την εποχή του Ανδρέα Παπανδρέου παρακαλώ.

-  Να προκηρύσσει όποτε γουστάρει βουλευτικές εκλογές, όπως ακριβώς και οι Έλληνες πρωθυπουργοί αφού με βάση το ελληνικό Σύνταγμα ΜΟΝΟ ο πρωθυπουργός διαλύει όποτε του κάνει κέφι την Βουλή και προκηρρύσει εκλογές.

- Να εκδίδει διατάγματα για τη λειτουργία του κράτους και να συντάσσει τον προϋπολογισμό, όπως κάνουν χρόνια τώρα και οι πρωθυπουργοί στη Ελλάδα - εχετε δει να μην ψηφίζεται νόμος τους ή προϋπολογισμός τους;

 

- Να διορίζει τους δικούς του Δικαστές σε δύο ανώτατα δικαστικά σώματα. Καλά εδώ ο Ερντογάν πιάνεται κορόιδο. Οι Έλληνες πρωθυπουργοί εκτός από την ηγεσία στην Δικαιοσύνη διορίζουν στα νοσοκομεία, στα γυμναστήρια, στις ΔΕΚΟ, στα υπουργεία, στον Στρατό γενικώς διορίζουν και κανείς δεν τους ρωτά, ούτε πόσους ούτε γιατί.

Με έπιασαν τα γέλια δεν λέω. Ο σατράπης ΅Ερντογάν (που είναι...), να καταγγέλεται για ιδιοτέλεια επειδή θέλει να γίνει μονάρχης αλλά στο μεταξύ ο εκάστοτε Έλληνας πρωθυπουργός που έχει ακριβώς προ πολλού τις ίδιες υπερεξουσίες να λογίζεται... "δημοκράτης" (που δεν είναι).

Η αλήθεια όμως είναι ότι είμαστε για κλάματα. Οι υπερεξουσίες που πασχίζει να αποκτήσει ο Ερντογάν και οι οποίες θα ΑΚΥΡΩΝΟΥΝ την δημοκρατική λειτουργία στην χώρα του, έχουν ΟΛΕΣ δοθεί από το 1986 στους Έλληνες πρωθυπουργούς με την αλλαγή Συντάγματος του Ανδρέα Παπανδρέου (τις έδωσε στον εαυτό του). Και φυσικά ΑΚΥΡΩΝΟΥΝ την Δημοκρατία στην Ελλάδα, μην αφιβάλλει κανείς γι αυτό.

Όσο το πολιτικό σύστημα στο σύνολό του αδιαφορεί για αυτή την εκ θεμελίων καταστροφή του πολιτεύματος, η πορεία της χώρας θα συνεχίζεται με αυταρχισμό, εικονικούς Θεσμούς, βαθύ έλλειμμα δημοκρατίας.

Είμαστε υποτίθεται "Προεδρική Δημοκρατία" ( εδώ είναι που γελάω), ενώ έχουμε "πρωθυπουργική μονοκρατορία" (εδώ είναι που κλαίει κανείς). Σκέπετεται κανείς να αλλάξει το Σύνταγμα σε αυτό το σημείο;

            ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης