Ας το πει κάποιος στο Χάρρυ Κλυνν: Μεγάλε, εδώ και 20 μήνες... κυβερνούν άλλοι

Ο Βασίλης Τριανταφυλλίδης (κατά κόσμον Χάρρυ Κλυνν) υπήρξε ο κορυφαίος stand up comedy της χώρας για δεκαετίες. Επινόησε ρόλους, είπε φοβερές ατάκες, όλα αυτά μέσα από μια δριμύτατη πλην όμως δίκαιη κριτική στην εξουσία. Δεν του "ξέφυγε" κανείς: Δεξιοί, σοσιαλιστές, αριστεροί έμπαιναν στο στόχαστρό του.

Πολλοί δεν το γνωρίζουν αλλά υπήρξε και... προφήτης. Από τα τέλη της δεκαετίας του 80 είχε προβλέψει την χρεοκοπία της χώρας που ζούμε σήμερα μόνο που τότε, όταν τα έλεγε έμοιαζαν με κάποια πεθαμένη γλώσσα (ταν Σουμερίων;) κανείς δεν άκουγε.

Το Χάρρυ Κλυνν τον "νίκησε" η τηλεόραση, δεν μπόρεσε να βρει χημεία μαζί της (όπως βρήκε π.χ ο Λαζόπουλος που στην ουσία τον αντέγραψε).

Σε όλη την διαδρομή του είναι πολιτικό ον και μάλιστα της σύγκρουσης. Για παράδειγμα φλέρταρε για λίγο με το ΚΚΕ αλλά έφυγε λέγοντας ότι είναι ένα κόμμα που δεν προτείνει τίποτε, άλλοθι στο συνολικό σύστημα. Λίγο μετά πέρασε στους υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ ήταν έτοιμος μάλιστα και να μπει στα ψηφοδέλτιά του.

Η περίοδος ΣΥΡΙΖΑ είναι εντελώς αντίθετη με τον Χάρρυ Κλυνν των τελευτάιων 40 χρόνων. Δεν ασκεί σε αυτό το κόμμα καμία κριτική, αντίθετα μέσα από το προσωπικό του blog ("Στο μυαλό του Χάρρυ Κλυνν") εξακολουθεί και βάλλει κατά των... προηγούμενων.

Έχουν περάσει 20 μήνες διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ο Κλυνν δεν "είδε" ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει τα ίδια και χειρότερα με τους προηγούμενους. Ότι θα χαθούν τα σπίτια των ανθρώπων. Ότι τα ψέματα είναι καθημερινά, προσβλητικά και πρόστυχα. Ο ίδιος εξακολουθεί ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ να κρίνει τον... Σαμαρά, τον Άδωνι ή τον Βορίδη, άντε και τον Μητσοτάκη!

Σήμερα π.χ. αναδημοσιεύει ότι ο Μητσοτάκης έριξε τη ΝΔ στο 15% γι αυτό και σιώπησαν οι δημοσκόποι (!)

Δεν έχω ιδέα γιατί κάνει πια κάτι τέτοιο - γιατί έπαψε δηλαδή να είναι αντιεξουσιαστής όπως κάθε σπουδαίος καλλιτέχνης - αλλά για πρώτη φορά είναι κρινόμενος και όχι κριτής. και κάποιος πρέπει να του πει: "Χάρρυ τώρα άλλοι καταστρέφουν την Ελλάδα, πώς και δεν έχεις πάρει χαμπάρι τίποτε;"

               ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης