Αραβικός Κόσμος: Όλοι χρηματοδοτούν την ισλαμική τρομοκρατία

Η επίθεση της Σαουδικής Αραβίας στο Κατάρ - και εμμέσως στο Ιράν - ξεγύμνωσε ολοκληρο τον Αραβικό κόσμο. Αποδεικνύεται ότι όλα τα κράτη αφού συντηρούν με... θρησκευτική ευλάβεια τον αραβικό σκοταδισμό παράλληλα χρηματοδοτούν την τρομοκρατία. Τα μισά κράτη χρηματοδοτούν τον ISIS και τα υπόλοιπα την Αλ Κάιντα.

(Για την ιστορία να θυμίσω ότι η Αλ Κάιντα δεν θέλει να υπάρχουν χτυπήματα κατά ομόθρησκων μουσουλμάνων και πως η επέκταση τους αγώνα της μπορεί να γίνει στις υπάρχουσες χώρες. Αντίθετα ο ISIS θεωρεί ότι πρέπει να χτυπά και μουσουλμάνους ενώ θεώρησε κρίσιμο να ιδρύσει και κράτος, ίσως γιατί το Κοράνι ρητά λέει ότι οι επιθέσεις κατά αλλοθρήσκων δεν μπορεί να αποφασίζονται παρά μόνο από ηγεσίες κρατών).

Πέρα από την ιστορική σύγκρουση Σουνιτών - Σιϊτών που κρατά 1500 χρόνια, αποδεικνύεται επίσης ότι η συντήρηση της τρομοκρατίας έχει μια κύρια αιτία: Τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα των ολιχαρχών του Αραβικού Κόσμου. Στην προσπάθεια τους να προωθήσουν θέσεις στον επανασχεδιασμό του χάρτη στη Μέση Ανατολή, συμμαχούν με εγκληματίες.

Προσέξτε τώρα: Αποδεικνύεται ωμά πια ότι δεν ήταν μόνο η άθλια τακτική των ΗΠΑ που δημιούργησε τα τέρατα της αραβικής τρομοκρατίας. Είναι και η ηγεσία του Αραβικού Κόσμου που χρηματοδοτεί αδρά κάθε οπλισμένο κτήνος και στην ουσία έχει τεράστια ηθική και πρακτική ευθύνη ακόμα και για τις επιθέσεις στην Ευρώπη.

Είναι πράγματι αξιοπερίεργο πως και οι φοβερές αποκαλύψεις για μαζική χρηματοδότηση όλων ισλαμικών τρομοκρατικών ομάδων από τους βασιλείς και πρίγκηπες δεν "ενοχλούν" τις κυβερνήσεις σε Ευρώπη και Αμερική. Ίσως γιατί σε αυτό το υψηλό επίπεδο υπάρχουν και τα δικά τους συμφέροντα. Παίρνουν και αυτοί θέση στον σχεδιασμό της περιοχής.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης