Ένας Γαβρόγλου, εντελώς μόνος, διαλύει εκ θεμελίων την Ανώτατη Παιδεία και με την κυβέρνηση να είναι αδιάφορος θεατής...

Ο κ. Γαβρόγλου, υποτίθεται Υπουργός Παιδείας, έδωσε την σημαντικότερη δήλωση των ημερών: Δεν πρόκειται να λάβει μέρος στις επόμενες εκλογές, δηλαδή θα αποχωρήσει από την ενεργό πολιτική.

Το σωστό σχόλιο το έγραψε ο Στέφανος Κασιμάτης στην "Καθημερινή", λέγοντας πως η δήλωση αυτή, "έφερε μεγάλη ανακούφιση της φοράδας στ΄αλώνι" (!) ωστόσο ας μιλήσουμε σοβαρά: Πάντα είναι μια καλή είδηση όταν εγκαταλείπει τον δημόσιο βίο ένας άσχετος και καταστροφικός τύπος.

Αυτό που πραγματοποιεί ο κ. Γαβρόγλου στην Παιδεία δεν έχει προηγούμενο στην Ελλάδα, ακόμα και αν την λογαριάσουμε σαν μια θλιβερή χώρα του ρουσφετιού, της αναξιοκρατίας και της αναισθησίας. Το μέγεθος των κινήσεων Γαβρόγλου είναι φαραωνικό και κανείς από την κυβέρνηση δεν τον σταματά. 

Τι κάνει ο άνθρωπος αυτός; Συνενώνει σε όλη την Ελλάδα ΤΕΙ με Πανεπιστήμια ώστε σε μια μέρα οι μεν καθηγητές των ΤΕΙ να λογίζονται πανεπιστημιακοί, οι δε σπουδαστές, φοιτητές, με (ψευδή) αναβαθμισμένα πτυχία! Το κάνει χωρίς προϋπολογισμούς, χωρίς σχεδιασμό σπουδών, με κατάργηση σημαντικών τεχνικών ειδικοτήτων, όλα είναι στον αέρα και εξυπηρετούν μόνο ψηφοθηρικούς σκοπούς.

Το εγχείρημα Γαβρόγλου προσθέτει άχρηστα τμήματα στα Πανεπιστήμια, διπλασιάζοντας φοιτητές σε ήδη κορεσμένους κλάδους (π.χ. μηχανικοί που πλέον μεταναστεύουν γιατί εδώ είναι άνεργοι) και τα διαμοιράζει σε όλη την Επικράτεια γιατί παντού υπάρχουν ψηφοφόροι.

ΟΛΑ μα όλα τα Πανεπιστήμια εκφράζουν οργή και με έκτακτες συνεδριάσεις καταγγέλλουν τις πρωτοφανείς μεθοδεύσεις Γαβρόγλου αλλά αυτός συνεχίζει απτόητος, ποιος να τον σταματήσει στην Ελλάδα του ωχαδερφισμού;

Αυτή η φοβερή απαξίωση της Ανώτατης Εκπαίδευσης έρχεται σε μια εποχή όπου τα νέα παιδιά δεν μιλούν κανονικά ελληνικά, αγνοούν το νόημα βασικών (και υπέροχων) ελληνικών λέξεων, Ο κ. Γαβρόγλου αντί να ασχοληθεί με την πραγματική πληγή της ελληνικής παιδείας που είναι η εκτεταμένη αγραμματοσύνη, ψηφοθηρίζει καταστρέφοντας. 

Τα παιδιά δεν γνωρίζουν γραφή και ανάγνωση (ας μην μιλήσουμε για ποίηση, φιλοσοφία, ιστορία, λογοτεχνία) και αυτός θεωρεί λύση το να συνενώνει ΑΕΙ με ΤΕΙ.

                         ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης