• Εταιρικό Προφίλ
  • Έντυπη Έκδοση
  • Αρχείο
  • Συνδρομή
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία
12 °c
Pátrai
13 ° Κυ
14 ° Δε
Σάββατο, 2 Μαΐου, 2026
Molonoti | Για να ξέρεις τι κρύβεται πίσω από κάθε είδηση
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Οικονομία
  • Πάτρα
    • Πάτρα – Νέα
    • Πάτρα – Πολιτισμός
    • Ατζέντα
    • Το σχόλιο της Ημέρας
  • Πολιτισμός
  • Επιστήμη
    • Υγεία
    • Τεχνολογία
  • Απόψεις
  • After Hours
    • Lifestyle
► ΗΜΕΡΑ 90.4FM
Molonoti | Για να ξέρεις τι κρύβεται πίσω από κάθε είδηση
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Οικονομία
  • Πάτρα
    • Πάτρα – Νέα
    • Πάτρα – Πολιτισμός
    • Ατζέντα
    • Το σχόλιο της Ημέρας
  • Πολιτισμός
  • Επιστήμη
    • Υγεία
    • Τεχνολογία
  • Απόψεις
  • After Hours
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Molonoti | Για να ξέρεις τι κρύβεται πίσω από κάθε είδηση
No Result
View All Result

Τι προκάλεσε το παγκόσμιο black out στην Microsoft

Molonoti από Molonoti
20 Ιουλίου 2024
σε Κόσμος
Reading Time: 1 min read
5
A A
0
Τι προκάλεσε το παγκόσμιο black out στην Microsoft
8
SHARES
Share on FacebookShare on Twitter

Παγκόσμιο σοκ προκλήθηκε το πρωί της Παρασκευής (19/7) μετά τις δυσλειτουργίες που προκλήθηκαν λόγω των προβλημάτων που ανέφερε η Microsoft. Επιχειρήσεις όπως τράπεζες, αεροπορικές εταιρείες, εταιρείες τηλεπικοινωνιών, τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί και σούπερ μάρκετ σε όλο τον κόσμο τέθηκαν εκτός λειτουργίας μετά την εμφάνιση σφάλματος στις οθόνες (blue screen of death) σε σταθμούς εργασίας Windows.

Ίσως σας ενδιαφέρει:

Μόνο οι Σιίτες ευθύνονται για τον πόλεμο – Πιο κοντά Ισραήλ και Σουνίτες

Προειδοποίηση Γκουτέρες για την παγκόσμια οικονομία: «Κίνδυνος στραγγαλισμού» εν μέσω γεωπολιτικών εντάσεων

Πρόσβαση στη Γάζα ζητούν διεθνή ΜΜΕ: Ζήτημα διαφάνειας και ενημέρωσης σε εμπόλεμη ζώνη

Αμέσως σήμανε συναγερμός στον τεχνολογικό κολοσσό που, μέσα σε διάστημα λίγων ωρών, ανακοίνωσε ότι επιδιορθώθηκε η υποκείμενη αιτία τεχνικού προβλήματος των εφαρμογών και υπηρεσιών της 365, αλλά τα κατάλοιπα των συνεπειών από τα προβλήματα κυβερνοασφάλειας εξακολουθούν να επηρεάζουν κάποιους πελάτες. Οι καθυστερήσεις στις πτήσεις είναι αναμενόμενες πολύ περισσότερο δε και λόγω της χρονικής συγκυρίας αλλά και της ημέρας. Η Παρασκευή είναι ιδιαίτερα βεβαρυμένη σε επιβατική κίνηση λόγω Σαββατοκύριακου και μάλιστα εν μέσω του Ιουλίου που αποτελεί παραδοσιακά μαζί με τον Αύγουστο και το πιο «θερμό» δίμηνο για τις διακοπές των Ευρωπαίων. Πληροφορίες από αεροπορικές, αναφέρουν ότι όσο περνά η μέρα και μέχρι τις βραδινές ημέρες, πιθανότατα οι καθυστερήσεις θα συσσωρεύονται.

Τα προβλήματα θα πάρουν μέρες για να διορθωθούν

Οι ειδικοί στον τομέα της κυβερνοασφάλειας προειδοποιούν ότι, παρόλο που οι αρμόδιοι έχουν προχωρήσει στην επιδιόρθωση λογισμικού, θα χρειαστεί τεράστια δουλειά για να τεθούν σε ομαλή και πλήρη λειτουργία όλες οι υπηρεσίες. Το λογισμικό της CrowdStrike χρησιμοποιείται ευρέως από πολλές επιχειρήσεις παγκοσμίως για τη διαχείριση της ασφάλειας των υπολογιστών και των διακομιστών Windows. Το κακό λογισμικό της ευθύνεται για τις «μπλε οθόνες» και την κατάρρευση των συστημάτων, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορούν να προχωρήσουν σε επανεκκίνηση για να λάβουν την «καλή» ενημέρωση στους υπολογιστές.

Ο ερευνητής Kevin Beaumont μίλησε στο BBC και είπε: «Τα επηρεαζόμενα συστήματα θα πρέπει να ξεκινήσουν σε ”ασφαλή λειτουργία”, για να αφαιρεθεί η ελαττωματική ενημέρωση. Αυτό είναι απίστευτα χρονοβόρο και θα χρειαστούν μέρες για να το κάνουν οι οργανισμοί σε όλο τον κόσμο. Ουσιαστικά έχουμε ένα από τα περιστατικά IT με τον μεγαλύτερο αντίκτυπο στον κόσμο που προκαλείται από έναν προμηθευτή».

Αυτό που επισημαίνουν μεγάλα μέσα, όπως BBC, CNN και SkyNews, είναι πως δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για τον σοβαρό αντίκτυπο της διακοπής λειτουργίας στα συστήματα. Επίσης, ο επικεφαλής του κυβερνοχώρου της Νέας Υόρκης Colin Ahern λέει ότι δεν υπάρχει ακόμη χρονοδιάγραμμα για την πλήρη αποκατάσταση των υπηρεσιών που επηρεάζονται. Αξιωματούχοι στη Νέα Υόρκη και το Νιου Τζέρσεϋ εξακολουθούν να συνεργάζονται με τοπικούς φορείς για να αντιμετωπίσουν τον αντίκτυπο του παγκόσμιου black out.

Ο Ahern σημείωσε ότι, ενώ η Microsoft λέει ότι η υποκείμενη αιτία των προβλημάτων έχει επιδιορθωθεί, οι τοπικές κυβερνήσεις και οι πάροχοι υπηρεσιών εξακολουθούν να εργάζονται για τα προβλήματα που επηρεάζουν τα συστήματά τους, προσθέτοντας ότι η προτεραιότητα της πολιτείας ήταν «να διασφαλίσει ότι όλα τα συστήματα είναι λειτουργικά και ικανά να ανταποκριθούν στις ανάγκες αντιμετώπισης έκτακτων περιστατικών».

Τι προκάλεσε το παγκόσμιο black out στη Microsoft

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της CrowdStrike, George Kurtz, προχώρησε σε νέα ενημέρωση και δημοσίευσε μια νέα δήλωσή του στο X, διαβεβαιώνοντας τους πελάτες ότι δεν πρόκειται για «περιστατικό ασφάλειας ή κυβερνοεπιθέσεων» και ότι οι πληροφορίες τους εξακολουθούν να προστατεύονται.

«Συνεργαζόμαστε με όλους τους πελάτες που επηρεάστηκαν για να διασφαλίσουμε ότι τα συστήματα θα είναι ξανά σε λειτουργία και ότι θα μπορούν να παρέχονται οι υπηρεσίες στις οποίες βασίζονται οι πελάτες», πρόσθεσε ο Kurtz, συμπληρώνοντας ότι θα παρέχει ενημερώσεις μέσω του λογαριασμού του στο X, του LinkedIn και του ιστότοπου της CrowdStrike.

Πώς ξεκίνησε το πρόβλημα

Αρχικά, χρήστες στην Αυστραλία ξεκίνησαν να αναφέρουν προβλήματα νωρίς την Παρασκευή, δηλώνοντας ότι είχαν αποκλειστεί από τους σταθμούς εργασίας τους. Οι αυστραλιανές τραπεζικές εφαρμογές και τα συστήματα των σούπερ μάρκετ επηρεάστηκαν επίσης. Οι αυστραλιανοί ραδιοτηλεοπτικοί οργανισμοί Australian Broadcasting Corporation και Sky News επιβεβαίωσαν ότι αντιμετώπιζαν δυσκολίες μετάδοσης ως αποτέλεσμα.

Η διακοπή λειτουργίας στη συνέχεια επηρέασε τους υπολογιστές Windows σε παγκόσμιο επίπεδο. Χρήστες στο subreddit της εταιρείας κυβερνοασφάλειας Crowdstrike ανέφεραν προβλήματα στην Ινδία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Νέα Ζηλανδία.

Η κρατική ραδιοτηλεόραση της Αυστραλίας ABC ανακοίνωσε ότι αντιμετωπίζει «μεγάλη τεχνική βλάβη», χωρίς να δώσει διευκρινίσεις.

Το αεροδρόμιο της Μελβούρνης ενημέρωσε τους επιβάτες ότι «αντιμετωπίζει ένα παγκόσμιο τεχνολογικό πρόβλημα που επηρεάζει τις διαδικασίες check-in για ορισμένες αεροπορικές εταιρείες» και συμβούλεψε τους επιβάτες να «δώσουν λίγο επιπλέον χρόνο για το check-in».

Η American Airlines, η United και η Delta ζήτησαν από την αμερικανική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας (FAA) να καθηλωθούν όλες οι πτήσεις.

Η FAA κάλεσε τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας να ενημερώσουν τους πιλότους που βρίσκονται στον αέρα ότι οι αεροπορικές εταιρείες αντιμετωπίζουν επί του παρόντος προβλήματα επικοινωνίας. Καμία πτήση της American, της United ή της Delta δεν θα απογειωθεί.

Το Sky News στο Ηνωμένο Βασίλειο ανέφερε ότι δεν βγήκε στον αέρα το πρωί της Παρασκευής, με την παρουσιάστρια αθλητικών εκπομπών του Sky News Jacquie Beltrao να γράφει στο X: «Προφανώς δεν είμαστε στον αέρα – προσπαθούμε».

«Το Sky News δεν είναι σε θέση να μεταδώσει απευθείας τηλεοπτικό πρόγραμμα σήμερα το πρωί, δηλώνοντας αυτή τη στιγμή στους τηλεθεατές ότι ζητάμε συγγνώμη για την αναστάτωση», δήλωσε ο εκτελεστικός πρόεδρος του δικτύου Ντέβιντ Ρόουντζ.

Η σημαντικότερη σιδηροδρομική εταιρεία του Ηνωμένου Βασιλείου Govia Thameslink Railway προειδοποίησε τους επιβάτες να αναμένουν διαταραχές, καθώς αντιμετωπίζει «εκτεταμένα προβλήματα πληροφορικής». Και τα τέσσερα εμπορικά σήματα της – Southern, Thameslink, Gatwick Express και Great Northern – έκαναν αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουμε εκτεταμένα προβλήματα πληροφορικής σε ολόκληρο το δίκτυό μας».

Το χρηματιστήριο του Λονδίνου επλήγη από το τεχνικό πρόβλημα που επηρέασε την πλατφόρμα του για μετάδοση πληροφοριών στην αγορά, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει η εμφάνιση της μεταβολής στον δείκτη FTSE100. «Η υπηρεσία πληροφοριών RNS αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή παγκόσμιο τεχνικό πρόβλημα που οφείλεται σε τρίτο μέρος και δεν επιτρέπει τη δημοσιοποίηση πληροφοριών», σύμφωνα με ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του χρηματιστηρίου. «Οι ομάδες τεχνικής υποστήριξης εργάζονται για να αποκαταστήσουν την υπηρεσία. Άλλες υπηρεσίες του ομίλου, και συγκεκριμένα το Χρηματιστήριο του Λονδίνου, συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά».

H Ryanair προειδοποίησε τους πελάτες της για ενδεχόμενα προβλήματα «εξαιτίας παγκόσμιας βλάβης στο σύστημα πληροφορικής».

Προβλήματα ανακοίνωσε ότι αντιμετωπίζει και το αεροδρόμιο της Πράγας στο σύστημα check-in που χρησιμοποιεί μεγάλος αριθμός αεροπορικών εταιρειών, σημειώνοντας ότι κάποιες αναχωρήσεις θα καθυστερήσουν.

Το αεροδρόμιο του Βερολίνου ανακοίνωσε την αναστολή της εναέριας κυκλοφορίας ως τις 11:00 ώρα Ελλάδας λόγω τεχνικού προβλήματος στο σύστημα πληροφορικής. Νωρίτερα η διαχειρίστρια εταιρεία του αεροδρομίου σε ανακοίνωσή της στο Χ ενημέρωσε τους επιβάτες ότι παρατηρούνται καθυστερήσεις στο check -in λόγω τεχνικού προβλήματος.

Οι επιβάτες στο αεροδρόμιο του Εδιμβούργου στη Βρετανία δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα αυτόματα μηχανήματα καρτών επιβίβασης, ενώ οι οθονές δείχνουν μήνυμα που αναφέρει ότι «ο σέρβερ είναι εκτός διαδικτύου», δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στο Reuters.

Το αεροδρόμιο Σίπχολ στην Ολλανδία, ένα από τα πιο πολυσύχναστα της Ευρώπης, ανέφερε ότι έχει επίσης επηρεαστεί από την παγκόσμια τεχνική βλάβη, σημειώνοντας ότι οι επιβάτες που είναι προγραμματισμένο να ταξιδέψουν σήμερα θα πρέπει να επικοινωνήσουν πρώτα με την αεροπορική τους εταιρεία. «Η βλάβη έχει επηρεάσει τις πτήσεις από και προς το Σίπχολ», εξήγησε εκπρόσωπος του αεροδρομίου, προσθέτοντας ότι δεν είναι ξεκάθαρο πόσες πτήσεις αφορά το πρόβλημα.

Πάντως, τo αεροδρόμιο της Αθήνας, το «Ελευθέριος Βενιζέλος», εξακολουθεί να μην αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα κι έχει υποστεί μικρότερες επιπτώσεις σε σχέση με άλλα ευρωπαϊκά αεροδρόμια, μετά τις δυσλειτουργίες που προκλήθηκαν λόγω των προβλημάτων που ανέφερε η Microsoft. Η επίσημη σύσταση, από πλευράς του αεροδρομίου, παραμένει για τους ταξιδιώτες να έρχονται σε επαφή με τις αεροπορικές τους εταιρείες.

 

Tags: Κόσμος
Share3Tweet2
Molonoti

Molonoti

Προτείνουμε για εσάς:

Μόνο οι Σιίτες ευθύνονται για τον πόλεμο – Πιο κοντά Ισραήλ και Σουνίτες

1 Μαΐου 2026
0
130
Μόνο οι Σιίτες ευθύνονται για τον πόλεμο – Πιο κοντά Ισραήλ και Σουνίτες

Από τα 2,1 δισεκατομμύρια των μουσουλμάνων, περί τα 200 εκατομμύρια είναι Σιίτες. Αυτοί ευθύνονται για τις αναταράξεις και τους πολέμους στη Μεση Ανατολή. Είναι χαρακτηριστικό δε ότι στον...

ΠερισσότεραDetails

Προειδοποίηση Γκουτέρες για την παγκόσμια οικονομία: «Κίνδυνος στραγγαλισμού» εν μέσω γεωπολιτικών εντάσεων

1 Μαΐου 2026
0
129
Προειδοποίηση Γκουτέρες για την παγκόσμια οικονομία: «Κίνδυνος στραγγαλισμού» εν μέσω γεωπολιτικών εντάσεων

Ηχηρό μήνυμα για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας έστειλε ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο «στραγγαλισμού» της οικονομικής δραστηριότητας σε διεθνές...

ΠερισσότεραDetails

Πρόσβαση στη Γάζα ζητούν διεθνή ΜΜΕ: Ζήτημα διαφάνειας και ενημέρωσης σε εμπόλεμη ζώνη

1 Μαΐου 2026
0
131
Πρόσβαση στη Γάζα ζητούν διεθνή ΜΜΕ: Ζήτημα διαφάνειας και ενημέρωσης σε εμπόλεμη ζώνη

Η πρόσβαση των δημοσιογράφων σε περιοχές συγκρούσεων αποτελεί θεμελιώδες ζήτημα για τη διαφάνεια και την ενημέρωση της διεθνούς κοινότητας. Σε αυτό το πλαίσιο, περίπου 30 επικεφαλής μεγάλων διεθνών...

ΠερισσότεραDetails

Αούνγκ Σαν Σου Τσι: Σε κατ’ οίκον περιορισμό η έκτιση της ποινής της και οι διεθνείς αντιδράσεις

1 Μαΐου 2026
0
129
Αούνγκ Σαν Σου Τσι: Σε κατ’ οίκον περιορισμό η έκτιση της ποινής της και οι διεθνείς αντιδράσεις

Η απόφαση για μετατροπή της ποινής της Αούνγκ Σαν Σου Τσι σε κατ’ οίκον περιορισμό επαναφέρει στο προσκήνιο τη βαθιά πολιτική κρίση που ταλανίζει τη Μιανμάρ τα τελευταία...

ΠερισσότεραDetails

Ισραήλ – Ιράν: Επανέρχονται τα σενάρια στρατιωτικής δράσης και εντείνεται η διεθνής ανησυχία

1 Μαΐου 2026
0
130
Ισραήλ – Ιράν: Επανέρχονται τα σενάρια στρατιωτικής δράσης και εντείνεται η διεθνής ανησυχία

Οι δηλώσεις του Ισραηλινού υπουργού Άμυνας Ισραέλ Κατς περί πιθανής επανάληψης στρατιωτικής δράσης κατά του Ιράν επαναφέρουν στο προσκήνιο ένα από τα πιο επικίνδυνα γεωπολιτικά μέτωπα της σύγχρονης...

ΠερισσότεραDetails

Ακούστε Live τον Ημέρα 90.4 FM

90.4FM90.4FM
Listen on myTuner radio!

    Σχετικά Άρθρα

    ΗΠΑ: 5 νεκροί από πυροβολισμούς στην πολιτεία Ουάσιγκτον – Υπό κράτηση 15χρονος

    ΗΠΑ: 5 νεκροί από πυροβολισμούς στην πολιτεία Ουάσιγκτον – Υπό κράτηση 15χρονος

    22 Οκτωβρίου 2024
    129
    Το τελετουργικό

    Το τελετουργικό, η χωροταξία και οι επικήδειοι στην κηδεία του Κώστα Σημίτη –

    9 Ιανουαρίου 2025
    131
    «Όχι» στην πρόταση του ΚΚΕ για εξεταστική για τα Τέμπη

    «Όχι» στην πρόταση του ΚΚΕ για εξεταστική για τα Τέμπη, είναι τακτικισμός που οδηγεί σε συγκάλυψη, λέει η Μιλένα Αποστολάκη

    14 Νοεμβρίου 2023
    131

    Περισσότερες Κατηγορίες

    • After Hours
    • Lifestyle
    • Top-News
    • Αθλητισμός
    • Απόψεις
    • Ελλάδα
    • Επιστήμη
    • Επιχειρήσεις
    • Κόσμος
    • Νοτιοδυτική Ελλάδα
    • Οικονομία
    • Πάτρα
    • Πάτρα – Πολιτισμός
    • Πολιτική
    • Πολιτισμός
    • Τεχνολογία
    • Το σχόλιο της Ημέρας
    • Υγεία
    • Χωρίς Κατηγορία
    Facebook Youtube

    Molonoti.gr

    Ανδρέας Χριστόπουλος

    Εκδότης

    ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

    • After Hours
    • Lifestyle
    • Top-News
    • Αθλητισμός
    • Απόψεις
    • Ελλάδα
    • Επιστήμη
    • Επιχειρήσεις
    • Κόσμος
    • Νοτιοδυτική Ελλάδα
    • Οικονομία
    • Πάτρα
    • Πάτρα – Πολιτισμός
    • Πολιτική
    • Πολιτισμός
    • Τεχνολογία
    • Το σχόλιο της Ημέρας
    • Υγεία
    • Χωρίς Κατηγορία

    Επικοινωνία

      • Διαφήμιση – Πληροφορίες:
      • Βορείου Ηπείρου 91 Πάτρα, GR.
      • Τηλ.: (+30) 69399 17 333
    • Email: [email protected]
    • Πολιτική Απορρήτου
    • Έντυπη Έκδοση
    • Επικοινωνία

    © 2024 Molonoti.gr - Για να ξέρεις τι κρύβεται πίσω από κάθε είδηση!

    Welcome Back!

    Login to your account below

    Forgotten Password?

    Retrieve your password

    Please enter your username or email address to reset your password.

    Log In

    Add New Playlist

    No Result
    View All Result
    • Αρχική
    • Πολιτική
    • Ελλάδα
    • Κόσμος
    • Οικονομία
    • Πάτρα
      • Πάτρα – Νέα
      • Πάτρα – Πολιτισμός
      • Ατζέντα
      • Το σχόλιο της Ημέρας
    • Πολιτισμός
    • Επιστήμη
      • Υγεία
      • Τεχνολογία
    • Απόψεις
    • After Hours
      • Lifestyle

    © 2024 Molonoti.gr - Για να ξέρεις τι κρύβεται πίσω από κάθε είδηση!

    Το molonoti.gr χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας σε αυτό το website συμφωνείται στη χρήση τους. Δείτε περισσότερα στη Πολιτική Απορρήτου.