• Εταιρικό Προφίλ
  • Έντυπη Έκδοση
  • Αρχείο
  • Συνδρομή
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία
15 °c
Pátrai
21 ° Κυ
22 ° Δε
Σάββατο, 23 Μαΐου, 2026
Molonoti | Για να ξέρεις τι κρύβεται πίσω από κάθε είδηση
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Οικονομία
  • Πάτρα
    • Πάτρα – Νέα
    • Πάτρα – Πολιτισμός
    • Ατζέντα
    • Το σχόλιο της Ημέρας
  • Πολιτισμός
  • Επιστήμη
    • Υγεία
    • Τεχνολογία
  • Απόψεις
  • After Hours
    • Lifestyle
► ΗΜΕΡΑ 90.4FM
Molonoti | Για να ξέρεις τι κρύβεται πίσω από κάθε είδηση
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Οικονομία
  • Πάτρα
    • Πάτρα – Νέα
    • Πάτρα – Πολιτισμός
    • Ατζέντα
    • Το σχόλιο της Ημέρας
  • Πολιτισμός
  • Επιστήμη
    • Υγεία
    • Τεχνολογία
  • Απόψεις
  • After Hours
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Molonoti | Για να ξέρεις τι κρύβεται πίσω από κάθε είδηση
No Result
View All Result

Συνεχίζεται η κόντρα ΝΔ – Φαραντούρη: «Νέα version της γραμμής Πολάκη, τι περιμένει ο Κασσελάκης για να τον θέσει εκτός ψηφοδελτίων;»

Molonoti από Molonoti
28 Μαρτίου 2024
σε Πολιτική
Reading Time: 1 min read
5
A A
0
Συνεχίζεται η κόντρα ΝΔ - Φαραντούρη: «Νέα version της γραμμής Πολάκη
8
SHARES
Share on FacebookShare on Twitter

«Ο ΣΥΡΙΖΑ τον κάλυψε πλήρως, επιβεβαιώνοντας για μια φορά ακόμη ότι η γραμμή Φαραντούρη, που είναι μια νέα version της γραμμής Πολάκη, είναι κεντρική επιλογή και της νέας ηγεσίας» τονίζει, μεταξύ άλλων, στη νέα της απάντηση η ΝΔ μετά τις τελευταίες δηλώσεις του συμβούλου του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος αρχικά είχε πει ότι θα «ήταν ευχής έργον να ρίξει την κυβέρνηση η ευρωπαία εισαγγελέας» κι αφού η κυβέρνηση μίλησε για υπονόμευση των θεσμών από μέρους του, εκείνος έκανε λόγο για «λυσσαλέα προσπάθεια απαξίωσης της ευρωπαϊκής εισαγγελίας».

Ίσως σας ενδιαφέρει:

Πολιτική σύγκρουση στη Βουλή για τις υποκλοπές–Ποιοι αποχώρησαν από τη συζήτηση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής και το υψηλό πολιτικό θερμόμετρο

Η 1η μεγάλη δημόσια παρέμβαση της Καρυστιανού-Μηνύματα, πολιτικές προεκτάσεις και επόμενα βήματα

«Εναλλακτική ψήφος» στις αυτοδιοικητικές εκλογές–Πώς θα λειτουργεί το νέο σύστημα σε μία Κυριακή

«Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων εξέδωσε ανακοίνωση όπου καταδικάζει τις απαράδεκτες δηλώσεις του» υπογραμμίζει ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Ρωμανός, σχολιάζοντας την άμεση αντίδραση των δικαστών ύστερα από τις δηλώσεις Φαραντούρη.

Η ΝΔ αναρωτιέται, δε, τι άλλο περιμένει ο Στέφανος Κασσελάκης «για να θέσει τον κ. Φαραντούρη εκτός ψηφοδελτίων;».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Νίκου Ρωμανού
«Σχεδόν 24 ώρες μετά τις απαράδεκτες, υπονομευτικές και προσβλητικές δηλώσεις Φαραντούρη για τους θεσμούς, για τη Δημοκρατία μας και για τον Άρειο Πάγο, έχουν συμβεί τα εξής:

1. Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων εξέδωσε ανακοίνωση όπου καταδικάζει τις απαράδεκτες δηλώσεις του.

2. Ο ίδιος όχι μόνο δεν ζήτησε συγγνώμη από τους Έλληνες δικαστές και εισαγγελείς ή δεν ανασκεύασε, αλλά επανήλθε προσβάλλοντας εκ νέου τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης, αφού χαρακτήρισε πρωθυπουργικό κονκλάβιο όσους αντέδρασαν στις αδιανόητες δηλώσεις του.

3. ⁠Ο ΣΥΡΙΖΑ τον κάλυψε πλήρως, επιβεβαιώνοντας για μια φορά ακόμη ότι η γραμμή Φαραντούρη, που είναι μια νέα version της γραμμής Πολάκη, είναι κεντρική επιλογή και της νέας ηγεσίας.

Εμείς, ωστόσο, οφείλουμε να επιμείνουμε στο αυτονόητο που θα γινόταν σε κάθε δημοκρατικό κόμμα και να ρωτήσουμε τον κ. Κασσελάκη: Τι άλλο περιμένει για να θέσει τον κ. Φαραντούρη εκτός ψηφοδελτίων;

ΥΓ: Που κρύφτηκαν οι «ευαίσθητοι» σε ζητήματα κράτους δικαίου ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ; Ενημέρωσαν τους συναδέλφους τους στο Ευρωκοινοβούλιο για τις δηλώσεις του συντρόφου τους;»

Οι τελευταίες δηλώσεις Φαραντούρη
«Αλλεργικό σοκ έχει προκαλέσει στη Νέα Δημοκρατία και το πρωθυπουργικό κονκλάβιο το ενδεχόμενο η έρευνα των Εισαγγελικών Αρχών (Ευρωπαϊκών και Ελληνικών) να ρίξει φως στο έγκλημα των Τεμπών και να οδηγήσει σε πλήρη λαϊκή απονομιμοποίηση την διολισθαίνουσα καθημερινά Κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Αυτό αποδεικνύει η λυσσαλέα προσπάθεια απαξίωσης της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας απ’ την Κυβέρνηση προκειμένου να μην πέσει φως καθώς και Μονταζιέρα Νο2 για τις δηλώσεις μου ως Καθηγητή του Ευρωπαϊκού Δικαίου και Συμβούλου του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Και ΝΑΙ: Η εισαγγελική έρευνα απ’ όπου κι αν προέρχεται μπορεί και οφείλει να ρίξει φως σε αδιαφανείς διαδικασίες και στη διαλεύκανση σκανδάλων και εγκλημάτων και να οδηγήσει σε πολιτικές εξελίξεις και προσφυγή στην λαϊκή ετυμηγορία, όπως συμβαίνει σε κάθε ευνομούμενο κράτος. Η δικαιοσύνη θα αποδοθεί. Η δημοκρατία θα νικήσει».

Το χρονικό της πολιτικής αντιπαράθεσης
Την έντονη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσε νωρίτερα η δήλωση του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Φαραντούρη, ότι «θα ήταν ευχής έργον να ρίξει την κυβέρνηση η ευρωπαία εισαγγελέας».

Ο κ. Φαραντούρης σε τηλεοπτική του συνέντευξη το βράδυ της Τρίτης και αφού ανέφερε ότι «η ευρωπαία εισαγγελέας έριξε την κυβέρνηση στη Ρουμανία», συμπλήρωσε ότι «θα ήταν ευχής έργον να κάνει το ίδιο και στην Ελλάδα». Όταν, μάλιστα, ο δημοσιογράφος Τάκης Χατζής ζήτησε διευκρινίσεις για τη δήλωση αυτή, ο κ. Φαραντούρης επέμεινε λέγοντας «εάν αποκρύπτει σκάνδαλα, ναι, εάν δεν θέλει (σ.σ. η κυβέρνηση) να διαλευκάνει υποθέσεις».

«Επιβεβαιώνει ότι η περιφρόνηση των θεσμών και η υπονόμευση της Δημοκρατίας είναι συνυφασμένες με τον ΣΥΡΙΖΑ και υπό τη νέα του ηγεσία» σχολίασε σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός, ο οποίος πρόσθεσε πως «μετά από αυτές τις αδιανόητες δηλώσεις, θεωρούμε αυτονόητο ότι ο κ. Φαραντούρης δεν θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής».

Η δήλωση του εκπροσώπου τύπου της Νέας Δημοκρατίας Νίκου Ρωμανού
Μέσα σε λίγα λεπτά, ο κ. Φαραντούρης είπε ότι είναι «ευχής έργον να ρίξει την κυβέρνηση η Ευρωπαία Εισαγγελέας» και ότι δεν έχει σημασία τι λέει ο Άρειος Πάγος, αφού «στη χούντα έλεγε ότι θα επικρατήσει η Επανασταση», γυρίζοντάς μας στις πιο σκοτεινές εποχές.

Επιβεβαιώνει ότι η περιφρόνηση των θεσμών και η υπονόμευση της Δημοκρατίας είναι συνυφασμένες με τον ΣΥΡΙΖΑ και υπό τη νέα του ηγεσία. Η μόνη τους έγνοια για τους θεσμούς είναι πώς θα τους εργαλειοποιήσουν για να ρίξουν την κυβέρνηση, όπως όταν κυβέρνησαν ήταν πώς θα τους εργαλειοποιήσουν για να κλείσουν φυλακή τους πολιτικούς τους αντιπάλους. Μετά από αυτές τις αδιανόητες δηλώσεις, θεωρούμε αυτονόητο ότι ο κ. Φαραντούρης δεν θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής.

Οι δηλώσεις Φαραντούρη προσβάλλουν τους ανώτατους δικαστές με αντιδημοκρατικούς χαρακτηρισμούς, λέει η ΕΔΕ
Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ), σε ανακοίνωση της πλειοψηφίας του Διοικητικού Συμβουλίου της, επισημαίνει ότι οι δηλώσεις προσβάλλουν «τους ανώτατους δικαστές της χώρας με αντιδημοκρατικούς χαρακτηρισμούς».

Όπως επισημαίνει η Ένωση, οι δηλώσεις συνιστούν «ευθεία προσβολή ολόκληρου του δικαστικού σώματος και υπονόμευση του έργου της Ελληνικής Δικαιοσύνης, η απονομή της οποίας επιχειρείται να υποκατασταθεί εκτός των ορίων του Συντάγματος της Ελληνικής Δημοκρατίας».

Παράλληλα, η ΕΔΕ επισημαίνει ότι οι δηλώσεις του κ. Φαραντούρη «συνοδευόμενες από ευθείες προσβολές του Πολιτεύματος και των Δημοκρατικών Θεσμών καταδεικνύουν, πλέον, ότι ο σκοπός αυτών, που τις υποστηρίζουν δεν είναι η ανεύρεση της ουσιαστικής αλήθειας, αλλά η πολιτική και μόνο εκμετάλλευση ενός τραγικού συμβάντος στη δίνη του οποίου επιχειρούν να ισοπεδώσουν τον κορυφαίο Θεσμό της Δικαιοσύνης».

Η ανακοίνωση της ΕΔΕ
«Οι δηλώσεις πολιτικού στελέχους κοινοβουλευτικού κόμματος, με τις οποίες προσβάλλει τους ανώτατους δικαστές της χώρας με αντιδημοκρατικούς χαρακτηρισμούς, συνιστούν ευθεία προσβολή ολόκληρου του Δικαστικού Σώματος και υπονόμευση του έργου της Ελληνικής Δικαιοσύνης, η απονομή της οποίας επιχειρείται να υποκατασταθεί εκτός των ορίων του Συντάγματος της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Οι δηλώσεις αυτές σε βάρος του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας, του Αρείου Πάγου, συνοδευόμενες από ευθείες προσβολές του Πολιτεύματος και των Δημοκρατικών Θεσμών καταδεικνύουν, πλέον, ότι ο σκοπός αυτών, που τις υποστηρίζουν δεν είναι η ανεύρεση της ουσιαστικής αλήθειας, αλλά η πολιτική και μόνο εκμετάλλευση ενός τραγικού συμβάντος στη δίνη του οποίου επιχειρούν να ισοπεδώσουν τον κορυφαίο Θεσμό της Δικαιοσύνης.

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων υπενθυμίζει σε όλους ότι η Δημοκρατία αποκαταστάθηκε στη χώρα μας το 1974 και ότι η αμφισβήτηση του Συντάγματος, της Δικαιοσύνης και εν γένει των Θεσμών αποτελεί το αρχικό στάδιο της εγκαθίδρυσης του αυταρχισμού.

Κυρίαρχος στην Ελληνική Δημοκρατία είναι ο Λαός από τον οποίο πηγάζουν όλες οι Εξουσίες. Η Ελλάδα έχει Σύνταγμα, την εφαρμογή του οποίου εγγυάται αδιάλειπτα η Ελληνική Δικαιοσύνη.

Οι Έλληνες Δικαστές και Εισαγγελείς επιτελούν με πλήρη ευσυνειδησία και Ανεξαρτησία το ύψιστο καθήκον τους, με βάση τα στοιχεία των δικογραφιών, όπως ορίζουν το Σύνταγμα και οι Νόμοι της Συντεταγμένης Ελληνικής Πολιτείας ώστε η Δικαιοσύνη να απονέμεται με τις εγγυήσεις που προβλέπουν τα διεθνή κείμενα προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Διαφορετικά ο κάθε πολίτης θα κινδύνευε να καταστεί έρμαιο του προσωπικού του αντιπάλου ή του κοινού, που επιζητεί ακόμη και τη θανατική ποινή με κίνδυνο την οριστική διατάραξη της κοινωνικής ειρήνης και συνοχής».

Tags: Πολιτική
Share3Tweet2
Molonoti

Molonoti

Προτείνουμε για εσάς:

Πολιτική σύγκρουση στη Βουλή για τις υποκλοπές–Ποιοι αποχώρησαν από τη συζήτηση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής και το υψηλό πολιτικό θερμόμετρο

22 Μαΐου 2026
0
125
Πολιτικές προεκτάσεις και θεσμικές ισορροπίες στην άρση ασυλίας 11 βουλευτών

Σε κλίμα έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης πραγματοποιήθηκε στη Βουλή η συζήτηση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής σχετικά με την υπόθεση των υποκλοπών, μία από τις πλέον ευαίσθητες πολιτικές και...

ΠερισσότεραDetails

Η 1η μεγάλη δημόσια παρέμβαση της Καρυστιανού-Μηνύματα, πολιτικές προεκτάσεις και επόμενα βήματα

22 Μαΐου 2026
0
126
Η 1η μεγάλη δημόσια παρέμβαση της Καρυστιανού-Μηνύματα, πολιτικές προεκτάσεις και επόμενα βήματα

Η πρώτη επίσημη δημόσια εκδήλωση της Μαρίας Καρυστιανού μετά την ανάδειξή της σε κεντρικό πρόσωπο του κινήματος συγγενών των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών συγκέντρωσε έντονο πολιτικό, κοινωνικό...

ΠερισσότεραDetails

«Εναλλακτική ψήφος» στις αυτοδιοικητικές εκλογές–Πώς θα λειτουργεί το νέο σύστημα σε μία Κυριακή

21 Μαΐου 2026
0
128
«Εναλλακτική ψήφος» στις αυτοδιοικητικές εκλογές–Πώς θα λειτουργεί το νέο σύστημα σε μία Κυριακή

Σημαντικές αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών προωθεί η κυβέρνηση, με βασικό στόχο την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας σε μία μόνο Κυριακή μέσω του μηχανισμού της λεγόμενης...

ΠερισσότεραDetails

Ικανοποίηση στους δικαστικούς κύκλους για την άρση ασυλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου

21 Μαΐου 2026
0
128
Ικανοποίηση στους δικαστικούς κύκλους για την άρση ασυλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου

Έντονες συζητήσεις στον πολιτικό και δικαστικό χώρο προκαλεί η υπόθεση άρσης ασυλίας της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωής Κωνσταντοπούλου, με δικαστικούς κύκλους να χαιρετίζουν δημόσια την εξέλιξη και...

ΠερισσότεραDetails

Το μήνυμα σταθερότητας Μητσοτάκη στη συνάντηση με τον Τασούλα

20 Μαΐου 2026
0
138
Το μήνυμα σταθερότητας Μητσοτάκη στη συνάντηση με τον Τασούλα

Σε μια περίοδο αυξημένης πολιτικής κινητικότητας και έντονων συζητήσεων για πιθανές ανακατατάξεις στο ελληνικό πολιτικό σκηνικό, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να στείλει μήνυμα κυβερνητικής σταθερότητας και προσήλωσης...

ΠερισσότεραDetails

Ακούστε Live τον Ημέρα 90.4 FM

90.4FM90.4FM
Listen on myTuner radio!

    Σχετικά Άρθρα

    Ηγέτης της Χεζμπολάχ: Δεν θα παραδοθούμε, η υπομονή έχει και όρια

    Ηγέτης της Χεζμπολάχ: Δεν θα παραδοθούμε, η υπομονή έχει και όρια

    5 Μαρτίου 2026
    144
    Κολομβία: Εξερράγη βόμβα σε μοτοσικλέτα – Συνεχίζονται οι επιθέσεις με εκρηκτικούς μηχανισμούς

    Κολομβία: Εξερράγη βόμβα σε μοτοσικλέτα – Συνεχίζονται οι επιθέσεις με εκρηκτικούς μηχανισμούς

    25 Φεβρουαρίου 2025
    160
    Τις επόμενες ημέρες οι προσπάθειες για την αφύπνιση του 9χρονου που πνίγηκε με πορτοκάλι

    Τις επόμενες ημέρες οι προσπάθειες για την αφύπνιση του 9χρονου που πνίγηκε με πορτοκάλι

    22 Μαρτίου 2025
    129

    Περισσότερες Κατηγορίες

    • After Hours
    • Lifestyle
    • Top-News
    • Αθλητισμός
    • Απόψεις
    • Ελλάδα
    • Επιστήμη
    • Επιχειρήσεις
    • Κόσμος
    • Νοτιοδυτική Ελλάδα
    • Οικονομία
    • Πάτρα
    • Πάτρα – Πολιτισμός
    • Πολιτική
    • Πολιτισμός
    • Τεχνολογία
    • Το σχόλιο της Ημέρας
    • Υγεία
    • Χωρίς Κατηγορία
    Facebook Youtube

    Molonoti.gr

    Ανδρέας Χριστόπουλος

    Εκδότης

    ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

    • After Hours
    • Lifestyle
    • Top-News
    • Αθλητισμός
    • Απόψεις
    • Ελλάδα
    • Επιστήμη
    • Επιχειρήσεις
    • Κόσμος
    • Νοτιοδυτική Ελλάδα
    • Οικονομία
    • Πάτρα
    • Πάτρα – Πολιτισμός
    • Πολιτική
    • Πολιτισμός
    • Τεχνολογία
    • Το σχόλιο της Ημέρας
    • Υγεία
    • Χωρίς Κατηγορία

    Επικοινωνία

      • Διαφήμιση – Πληροφορίες:
      • Βορείου Ηπείρου 91 Πάτρα, GR.
      • Τηλ.: (+30) 69399 17 333
    • Email: [email protected]
    • Πολιτική Απορρήτου
    • Έντυπη Έκδοση
    • Επικοινωνία

    © 2024 Molonoti.gr - Για να ξέρεις τι κρύβεται πίσω από κάθε είδηση!

    Welcome Back!

    Login to your account below

    Forgotten Password?

    Retrieve your password

    Please enter your username or email address to reset your password.

    Log In

    Add New Playlist

    No Result
    View All Result
    • Αρχική
    • Πολιτική
    • Ελλάδα
    • Κόσμος
    • Οικονομία
    • Πάτρα
      • Πάτρα – Νέα
      • Πάτρα – Πολιτισμός
      • Ατζέντα
      • Το σχόλιο της Ημέρας
    • Πολιτισμός
    • Επιστήμη
      • Υγεία
      • Τεχνολογία
    • Απόψεις
    • After Hours
      • Lifestyle

    © 2024 Molonoti.gr - Για να ξέρεις τι κρύβεται πίσω από κάθε είδηση!

    Το molonoti.gr χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας σε αυτό το website συμφωνείται στη χρήση τους. Δείτε περισσότερα στη Πολιτική Απορρήτου.