«Σαρωτική» η ΝΔ στον Δήμο Καλαβρύτων

«Σάρωμα»! Μόνο έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί η επίδοση της Νέας Δημοκρατίας στον Δήμο Καλαβρύτων, με τα ορεινά της Αχαΐας να επιλέγουν σχεδόν σε όλα τα εκλογικά τμήματα τα ψηφοδέλτια της «γαλάζιας» παράταξης.

Γενικότερα, η διαδικασία κύλησε αρκετά ομαλά σε όλα τα εκλογικά τμήματα χωρίς προβλήματα.Στην κάλπη προσήλθαν σχεδόν ένας στους δύο Καλαβρυτινούς με τη συμμετοχή να φτάνει το 49,48%.

Σε 15.637 εγγεγραμμένους προσήλθαν στην κάλπη σχεδόν οι μισοί, δηλαδή περίπου 8.500 Καλαβρυτινοί.  Η ΝΔ συγκέντρωσε ποσοστό άνω του 39%. Ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με ένα απογοητευτικό ποσοστό για τα δεδομένα της παράταξης και τα ποσοστά του 2019 καθώς πήρε το 21,84% της προτίμησης των ψηφοφόρων.

Το ΠΑΣΟΚ είχε μια εξαιρετική πορεία στο Δήμο Καλαβρύτων με ένα ποσοστό πάνω από 18%, ενώ ακολούθησε το ΚΚΕ με 5% και η Ελληνική Λύση 3,5%.
Το καλό ποσοστό του ΠΑΣΟΚ μπορεί να πιστωθεί και στην καταγωγή των Δημήτρη Κατσικόπουλου και Θόδωρου Νασιώτη, ενώ όσον αφορά τη ΝΔ η Γιώτα Παυλοπούλου πήγε καλά στα ορεινά αφού εκεί τη γνωρίζουν αρκετοί, ως καταγόμενη από τις Σειρές.

 Σε κάθε δημοτική ενότητα, η Νέα Δημοκρατία κατέγραψε πρωτιές: 

Στην Δημοτική Ενότητας Αροανίας, το κυβερνών κόμμα πήρε 527 ψήφους και άγγιξε το 40%, και ακολούθησε ο ΣΥΡΙΖΑ με 24,38% και το ΠΑΣΟΚ με 17,34%. Ψήφισαν περίπου ένας στους δύο.

Στην Ενότητα Καλαβρύτων, η Νέα Δημοκρατία συγκέντρωσε 37,2% και ο ΣΥΡΙΖΑ 21,19%. Ακολούθησε το ΠΑΣΟΚ με 18.89%. Περίπου το 55% των ψηφοφόρων προσέφυγε στις κάλπες.

Στην Κλειτορία, η Νέα Δημοκρατία κατέγραψε μεγάλο ποσοστό. Με 42,75% αναδείχθηκε πρώτο κόμμα και ακολούθησαν ο ΣΥΡΙΖΑ με 21,59% και το ΠΑΣΟΚ με 21,59%. Η συμμετοχή έφτασε κοντά στο 43%.

Στην Δημοτική Ενότητα Παΐων, τέλος, η Νέα Δημοκρατία πήρε 39,68%, ο ΣΥΡΙΖΑ 20,44% και το ΠΑΣΟΚ 17,88%. Η συμμετοχή έφτασε μόλις στο 44,5%.

Η Κέρτεζη τίμησε τον Κανελλόπουλο – Ο Πριόλιθος την Κωνσταντοπούλου

Αρκετός λόγος είχε γίνει για το κόμμα «ΕΑΝ…» του πρώην αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αθανάσιου Κανελλόπουλου, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από την Κέρτεζη Καλαβρύτων. Το κόμμα του κ. Κανελλόπουλου στα Καλάβρυτα πήρε συνολικά 79 ψήφους, εκ των οποίων οι 61 στην ενότητα του πρώην Δήμου Καλαβρύτων όπου εντάσσεται και ο τόπος καταγωγής του. Στην Κέρτεζη πήρε 44 ψήφους το «ΕΑΝ…»,

Σαρωτική ήταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου στον Πριόλιθο Καλαβρύτων. Αρκετοί μπορεί να αναρωτιούνται πώς το κόμμα της έλαβε 53 ψήφους, αλλά η απάντηση μάλλον «κρύβεται» στο ότι η κ. Κωνσταντοπούλου είχε δώσει το παρών σε εκδηλώσεις μνήμης για το Ολοκαύτωμα. Προφανώς δεν ξέχασαν οι ντόπιοι…

Οσο κι αν αναζητήσαμε άλλα χωριά που να μην κέρδισε η Νέα Δημοκρατία, δεν μπορέσαμε να τα βρούμε στα αποτελέσματα που είχαν δοθεί μέχρι τα μεσάνυχτα, γεγονός που αποδεικνύει ότι το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη κατάφερε να διεισδύσει στις συνειδήσεις των Καλαβρυτινών που τον θεώρησαν την καλύτερη επιλογή στις χθεσινές εκλογές.