Συνάντηση Νικολόπουλου με τα μέλη ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Πατρών για το σχέδιο "Αθηνά"
“Το Πανεπιστήμιο Πατρών σε μισό αιώνα λειτουργίας έχει διαμορφώσει μία πολυσχιδή επιστημονική και εκπαιδευτική ταυτότητα υψηλού επιπέδου, με διεθνή αναγνώριση και απήχηση, με σημαντικά ερευνητικά επιτεύγματα, με συγκέντρωση στους στόχους του Ιδρύματος στο πλαίσιο μιας ενιαίας και διαρκώς αναπτυσσόμενης πανεπιστημιούπολης».
Αυτή ήταν η κοινή διαπίστωση του Νίκου Νικολόπουλου και των εκπροσώπων του Συλλόγου ΔΕΠ Πανεπιστημίου Πατρών στην συνάντηση που είχαν χτες στο πολιτικό γραφείο του Αχαιού Βουλευτής.
Ο συντονιστής του ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ Κινήματος μετά την συνάντηση δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Σε αυτή την πόλη, ελάχιστα έμειναν πλέον «όρθια» και μας κάνουν περήφανους. Ένα από αυτά, είναι τα μεγάλα εκπαιδευτικά ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που έχουν την έδρα τους στην Πάτρα. Με «κορωνίδα» φυσικά, το Πανεπιστήμιο της Πάτρας, το οποίο δεν πρέπει και δεν μπορεί να αποψιλωθεί! Αντίθετα, πρέπει να ενισχυθεί, ειδικά ως προς την κατεύθυνση των αποκαλούμενων «θεωρητικών» σχολών, αφού η Πάτρα, στο κέντρο του τριγώνου μεταξύ Αρχαίας Ολυμπίας, Δελφών και Αθήνας, μπορεί να καταστεί πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο κέντρο εκπαίδευσης σε τομείς όπως η αρχαιολογία, η φιλοσοφία, οι ελληνικές σπουδές, προσελκύοντας φοιτητές από όλο τον κόσμο! Αυτό είναι ένα όραμα ανάπτυξης για την Πάτρα, την Αχαΐα και όλη την Ελλάδα. Και αυτό το όραμα αισθάνομαι πως πρέπει και αξίζει να υπηρετήσουμε, ο καθένας από την σκοπιά του».
Και κατέληξε: «Στην διαδρομή αυτή, το Πανεπιστήμιο Πατρών συνδέθηκε στενά με την εξυπηρέτηση των κοινωνικών αναγκών, την πολιτισμική και οικονομική ανάπτυξη της Αχαΐας, της ευρείας γεωγραφικής περιφέρειας, αλλά και γενικότερα της χώρας.
Τη συνεχή αυτή δραστηριότητα του και την θετική διείσδυση, σε όλες τις πλευρές της επιστημονικής, εκπαιδευτικής και κοινωνικής ζωής, την οφείλει σε όλο το πολύμορφο ανθρώπινο δυναμικό του, μέλη ΔΕΠ, επιστημονικό, εργαστηριακό και διοικητικό προσωπικό, στην συνολική του φυσιογνωμία, που μπορεί να συμβάλλει θετικά στον περιορισμό των δυσμενών επιπτώσεων της πολιτικής λιτότητας στην ευρύτερη περιοχή.
Περιμέναμε λοιπόν από μία «σοφή ΑΘΗΝΑ», την ολοκλήρωση και ενδυνάμωση του έργου του Πανεπιστημίου Πατρών και όχι την αποδυνάμωση του κάθε τι διαφορετικό θα μας βρει κάθετα αντίθετους».
- Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια