Κίνα: Τεστ και στα 13 εκατομμύρια των κατοίκων της Σιάν

Η μεγάλη βόρεια κινεζική πόλη Σιάν, γνωστή για τον στρατό της θαμμένο σε τερακότα, άρχισε την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου να εξετάζει και τους 13 εκατομμύρια κατοίκους της μετά τον εντοπισμό περίπου σαράντα κρουσμάτων Covid-19.

Ενώ ο αριθμός των κρουσμάτων στην Κίνα είναι εξαιρετικά χαμηλός σε σύγκριση με άλλες χώρες, οι αρχές δεν θέλουν να αφήσουν τίποτα στην τύχη πριν από τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες και τα μεγάλα ταξίδια της Κινεζικής Πρωτοχρονιάς.

Η χώρα έχει ουσιαστικά εξαλείψει την επιδημία στο έδαφός της από την άνοιξη του 2020 χάρη στις μακροχρόνιες υποχρεωτικές καραντίνες κατά την άφιξη, τους στοχευμένους περιορισμούς, τους μαζικούς ελέγχους, τις εφαρμογές για κινητές συσκευές παρακολούθησης κινήσεων και τον δραστικό περιορισμό των διεθνών πτήσεων.

Η Κίνα, ωστόσο, συνεχίζει να αντιμετωπίζει τακτικά μικρές σποραδικές εστίες, που συνήθως περιορίζονται μέσα σε λίγες εβδομάδες. Ο ιός εμφανίστηκε στα τέλη του 2019 στη Γουχάν, μια πόλη στην κεντρική Κίνα.

Το υπουργείο Υγείας ανέφερε την Τρίτη 42 νέες λοιμώξεις που καταγράφηκαν στη Σιάν. Αυτό ανεβάζει τον αριθμό των ασθενών που έχουν καταγραφεί στην πόλη από τις 9 Δεκεμβρίου σε 91, σύμφωνα με τις τοπικές υγειονομικές αρχές.

Η πόλη έχει επίσης κλείσει σχολεία και μεγάλα εσωτερικά κέντρα αναψυχής, ενώ ενθαρρύνει τους κατοίκους να αποφεύγουν να βγαίνουν έξω και να συγκεντρώνονται σε μεγάλες ομάδες.

Το μουσείο που φιλοξενεί τον διάσημο θαμμένο στρατό από τερακότα, που βρίσκεται στη Σιάν στο μαυσωλείο του πρώτου αυτοκράτορα της Κίνας, ανακοίνωσε το κλείσιμό του λόγω της εστίας της επιδημίας, χωρίς να δώσει ημερομηνία επαναλειτουργίας.

Mε πληροφορίες από Le Figaro

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης