Σύλληψη Λιγνάδη - "Δεμένες" δυο κατηγορίες για βιασμούς ανηλίκων

Συνελήφθη με ένταλμα του ανακριτή ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης του θεάτρου Δημήτρης Λιγνάδης. Σύμφωνα με δικαστικές πηγές οι σε βάρος του κατηγορίες είναι "ισχωρά δεμένες".

Συγκεκριμένα, μετά τις καταγγελίες για βιασμό και σεξουαλικές κακοποιήσεις οι εισαγγελικές αρχές προχώρησαν σε επιβεβαίωση των καταγγελιών των θυμάτων με εξέταση μαρτύρων και απήγγειλαν σε βάρος του κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για βιασμούς κατ’ εξακολούθηση.

Οι περιπτώσεις που προς το παρόν τον βαρύνουν είναι δύο. Η μία του 25χρονου που κατήγγειλε ότι βιάστηκε σε ηλικία 14 χρόνων και μία ακόμα που έγινε στην Εισαγγελία υπό άκρα μυστικότητα. Κρίσιμη η μαρτυρία γυναίκας που γνώριζε πολλά για την ιδιωτική ζωή του γνωστού θεατρανθρώπου.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ

Ο Δημήτρης Λιγνάδης γεννήθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου του 1964. Είναι αριστούχος απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου (1985). Δίδαξε επί σειρά ετών στο Τμήμα Θεάτρου του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στο Ναύπλιο, σε δραματικές σχολές (Δραματική Σχολή Εθνικού Θεάτρου, Ίασμος, Θέατρο των Αλλαγών κ.ά.).

Διετέλεσε Διευθυντής της Νέας Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου, καθώς και αναπληρωτής Διευθυντής στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, ενώ την περίοδο 2014-15 ήταν Καλλιτεχνικός Διευθυντής στο Θέατρο Πάνθεον.

Υπήρξε επί σειρά ετών υπεύθυνος του θεατρικού ομίλου στα Αρσάκεια Σχολεία και στο Κολλέγιο Ψυχικού.

Στο Εθνικό Θέατρο, για μία δεκαετία, ερμήνευσε βασικούς ρόλους στις χειμερινές και θερινές παραγωγές του, με κορυφαίους σκηνοθέτες και ηθοποιούς (Μινωτής, Σολωμός, Ευαγγελάτος, Βογιατζής, Ντασέν, Βαλάκου, Χατζηαργύρη, Συνοδινού, Κούρκουλος κ.ά.) Ακολούθως, συνεργάστηκε με το ελεύθερο θέατρο (Θέατρο Τέχνης, Θέατρο του Νότου, Θίασος Γιώργου Κιμούλη κ.ά.).

Από το 2001 σκηνοθετεί, τόσο στο Εθνικό Θέατρο όσο και στο ελεύθερο θέατρο.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης