Πρόταση Κικίλια για καθολικό lockdown στην Αττική

Την ανησυχία του για την επιδημιολογική εικόνα της χώρας εξέφρασε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας ο οποίος γνωστοποίησε πως θα εισηγηθεί την επιβολή καθολικού lockdown στην Αττική εφόσον και σήμερα δεν είναι καλά τα επιδημιολογικά δεδομένα στον μεγαλύτερο νομό της χώρας.

Ο υπουργός μιλώντας στο Open, τόνισε ότι οι αναλύσεις που λαμβάνει από τις επιτροπές είναι τέτοιες που δείχνουν ότι η Ελλάδα μπαίνει στο τρίτο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού και καθιστούν αναπόφευκτο το ολικό lockdown στην Αττική.

Αναλύοντας τους αριθμούς νοσηλευομένων σε απλές κλίνες, αλλά και κλίνες ΜΕΘ, ο υπουργός σημείωσε πως το σύστημα Υγείας δέχεται μεγάλη πίεση.

Συγκεκριμένα, όπως είπε, η πληρότητα στις κλίνες σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στην εν λόγω Περιφέρεια ανέρχεται πλέον στο 70%.

Το ενδεχόμενο για λήψη πρόσθετων μέτρων είχε αφήσει ανοιχτό χθες και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας. «Αν χρειαστεί μέσα στη βδομάδα θα πάρουμε επιπρόσθετα μέτρα.

Γεωγραφικά εστιάζουμε στην Αττική», δήλωσε στον ΣΚΑΪ. . «Θα προτιμήσουμε ένα lockdown από το να δούμε έναν τεράστιο αριθμό εισαγωγών στα νοσοκομεία», εξήγησε. 


Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης