Σε σύνολο 331 δήμων σε ολόκληρη τη χώρα, μόλις 19 γυναίκες κατάφεραν να κυριαρχήσουν στις εκλογικές αναμετρήσεις. Η πολιτική εξακολουθεί να παραμένει μια κατά κύριο λόγο ανδρική υπόθεση και στους ισχυρότερους θεσμούς της χώρας: μόνο το 14% των υπουργείων της τελευταίας τετραετίας διοικήθηκε από γυναίκες.
Η χαμηλή συμμετοχή των γυναικών είναι μεγαλύτερη στον εργασιακό χώρο. Μόλις το 9% των μελών εταιρικών διοικητικών συμβουλίων είναι γυναίκες, ενώ η διαφορά της αμοιβής μεταξύ ανδρών και γυναικών αγγίζει το 26%.
Με αυτούς τους αναχρονιστικούς παράγοντες να συνθέτουν την εξίσωση της ισότητας των δύο φύλων στην Ελλάδα, δεν προκαλεί εντύπωση το γεγονός πως η χώρα μας καταλαμβάνει την τελευταία θέση στις έρευνες του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου για την Ισότητα των Φύλων.
Η Κρίστιν Εντβιγκ από τη Νορβηγία, απογοητευμένη από το ανδροκρατούμενο πολυεθνικό εταιρικό περιβάλλον στο οποίο εργαζόταν, αποφάσισε το 1998 να ιδρύσει τον οργανισμό WIN (Women’s International Networking), για να προωθήσει μια πιο θηλυκή προσέγγιση στον χώρο εργασίας.
Με κορυφαίο γεγονός το ετήσιο πολυσυνέδριο του οργανισμού WIN Conference –ένα από τα πιο εδραιωμένα φόρουμ παγκοσμίως για την ηγεσία και την προώθηση των γυναικών στον εργασιακό χώρο– η Εντβιγκ ταξιδεύει τον κόσμο διοργανώνοντας πρωτότυπα σεμινάρια, με στόχο να αποδείξει πως η ισότητα των δύο φύλων στον εργασιακό χώρο δεν είναι απλώς γυναικείο ζήτημα, αλλά προς όφελος όλων.
Επειτα από τη Ρώμη, το Οσλο και το Νέο Δελχί, φέτος το επιτυχημένο πολυσυνέδριο έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα. Το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου, πάνω από 600 συμμετέχοντες από 159 χώρες και κάθε πιθανή απασχόληση θα συναντηθούν στην πρωτεύουσα για να λάβουν μέρος σε δεκάδες εργαστήρια δεξιοτήτων και διαδραστικές δραστηριότητες που στοχεύουν στον εκσυγχρονισμό του χώρου εργασίας.