Στο 10% η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ αλλά ...

Βγαίνουν συμπεράσματα από την νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Σε αυτή παραμένει σε διψήφιο ποσοστό η διαφορά υπέρ της Ν.Δ. σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η Ν.Δ. συγκεντρώνει ποσοστό 27,5% έναντι 17,5% του ΣΥΡΙΖΑ, με τη μεταξύ τους διαφορά, ωστόσο, να έχει μειωθεί κατά 1,5 μονάδα σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση (28,5% έναντι 17% αντίστοιχα). 

Το πρώτο συμπέρασμα αφορά τον κ. Μητσοτάκη: Δεν έχει καταφέρει ακόμη να δημιουργήσει ρεύμα σαρωτικής νίκης παρά το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι και ανυπόληπτος και καταστροφικός. Οι πολίτες οδεύουν προς το άκυρο, κευκό, δεν ψηφίζω και όχι προς τη ΝΣ στην οποία μετακινε΄λιται μόλις το 6% των ψηφοφόρων ΣΥΡΙΖΑ.

Το δεύτερο αφορά τον κ. Λεβέντη: Από πρώτος σε δημοφιλία κατρακύλησε στις τελευτάιες θέσεις προφανώς γιατί οι πολίτες καταλαβαίνουν σιγά - σιγά ότι εκπροσωπεί το τίποτα.

ΜΙΑ ΔΕΞΑΜΕΝΗ 33,5%

Προσέξτε τώρα: Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή, με ποσοστό 7,5%, ακολουθούν στο 5,5% η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το ΚΚΕ, και η Ενωση Κεντρώων στο 3,5%.

Οι ΑΝΕΛ με 2% και το Ποτάμι με 1,5% εμφανίζονται να μένουν εκτός Βουλής.

Στο 17% έχει μετρηθεί η αποχή, στο 7% το άκυρο/λευκό, ενώ 9,5% δήλωσαν ότι θα ψηφίσουν κάποιο άλλο κόμμα, δηλαδή υπάρχει μια δεξαμενή 33,5% που η ΝΔ δεν μπορεί να κερδίσει ψήφους...

Είναι φανερό ότι ο κ. Μητσοτάκης χρειάζεται ρεαλιστικό σχέδιο για την κοινωνία που πρέπει να το πει τώρα και νέα πρόσωπα στην επαφή του κόμματος με τους πολίτες.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης