Πρώτος στόχος για την κυβέρνηση δεν φαίνεται να είναι ποιοι θα πάρουν άδειες αλλά πως και ποιοι θα κλέισουν ΑΜΕΣΑ. Γι αυτό η κ. Γεροβασίλη είπε ότι σε 90 μέρες ο Digea θα αποβάλλει κάθε μη αδειούχο, ενώ - αυτό προσέξτε το - αμέσως μετά την αδειοδότηση των 4 καναλιών εθνικής εμβέλειας προτεραιότητα της κυβέρνησης θα είναι η διεξαγωγή διαγωνισμού για τις άδειες των... περιφερειακών σταθμών και όχι των ΘΕΜΑΤΙΚΩΝ.
Βλέπετε αν γινόταν διαγωνισμός για τα θεματικά κάναλια όσοι δεν πήραν άδεια, θα μπορούσαν να επιβιώσουν αν γινόντουσαν ειδησεογραφικά, ψυχωγωγίας, νεανικά κ.λ.π., όμως θέλουν οπωσδήποτε να τους κλείσουν.
«Είναι πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή να μιλήσουμε για αδειοδότηση περιφερειακών σταθμών και να αφήσουμε το θέμα των θεματικών» ανέφερε ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας κ. Κρέτσος, δίνοντας το στίγμα των επόμενων πρωτοβουλιών της κυβέρνησης.
Ο κ. Κρέτσος χαρακτήρισε «άκαιρη» τη συζήτηση για τις θεματικές άδειες και σημείωσε πως δεν μπορεί να υπάρξει πολυφωνία αν όλα τα περιφερειακά ΜΜΕ φυτοζωούν γιατί οι τράπεζες δεν τους χρηματοδοτούν. Στο ίδιο μήκος κύματος, επισήμανε πως δεν γίνεται σύμφωνα με τα δημοσιοποιημένα πλέον ποσά που δίνουν οι τράπεζες στα ΜΜΕ, να εισπράττει ο περιφερειακός Τύπος 2,5% και τα περιφερειακά κανάλια να είναι αποκλεισμένα από τη διαφήμιση.
Πάντως κάποια κανάλια μπορούν να αγοράσουν περιφεριακές άδειες και να έχουν έμμεση πανελλαδική κάλυψη μέσω αυτών. Μάλιστα οικονομικά συμφέρει (μικρό το τίμημα, ελάχιστοι εργαζόμενοι). Αν το κάνουν, θα το κάνουν περιμένοντας να πέσει ο ΣΥΡΙΖΑ και το τηλεοπτικό τοπίο να αποκατασταθεί.
Σημειώστε ότι τα περιφερειακά κανάλια είναι οικονομικά βουλιαγμένα αφού ΟΛΑ μαζί κάνουν ετήσιο τζίρο κάτω των... 10 εκατ. ευρώ! Σχεδόν κανένας καναλάρχης στην περιφέρεια δεν έχει να δώσει 400.000 ευρώ για άδεια, ούτε μπορεί να συντηρεί 20 εργαζόμενους. Παράλληλα όλοι είναι καταχρεωμένοι.