Οι 100 δόσεις απέτυχαν - Πολύ μεγάλα τα κρατικά έσοδα αν έρθει μια νεα ρύθμιση με βάση το εισόδημα

Οι 100 δόσεις δεν έλυσαν το πρόβλημα για τα κρατικά ταμεία αφού η συμμετοχή των οφειλετών στην πραγματικότητα είναι ανησυχητικά μικρή: Εννέα στους 10 δεν θα μπορέσουν να ενταχθούν σε αυτήν, οπότε περίπου 3.500.000 άνθρωποι θα παραμείνουν οφειλέτες Δημοσίου.

Οι 100 δόσεις θα αποτύχουν ακόμα περισσότερο τους επόμενους μήνες όταν θα διαπιστωθεί ότι πάρα πολλοί από αυτούς που εντάχθηκαν σε αυτήν, θα την εγκαταλείψουν, λόγω αδυναμίας.

Στην ρύθμιση θα παραμείνουν μόνο μικρο-οφειλέτες που δίνουν μερικές δεκάδες ευρώ κάθε μήνα και πλούσιοι... μεγαλο-οφειλέτες που βρήκαν την ευκαιρία να πληρώσουν μετρητοίς ή με σύντομες δόσεις για να γλυτώσουν θηριώδεις τόκους και πρόστιμα.

Το κύμα οφειλετών θα χάσει εύκολα τη ρύθμιση με 4 απλούς... προβλεπόμενους τρόπους:

- Όταν στο πρώτο οκτάμηνο της ρύθμισης δεν καταβληθούν 2 συνεχόμενες δόσεις ή

- μετά την πάροδο του πρώτου οκταμήνου της ρύθμισης δεν καταβληθούν 3 συνεχόμενες δόσεις ή

- ο οφειλέτης καθυστερήσει την καταβολή της τελευταίας δόσης για χρονικό διάστημα τριών μηνών ή

- δεν υποβάλλει τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος και ΦΠΑ, το αργότερο εντός τριών μηνών από την πάροδο της προθεσμίας υποβολής τους ή εντός τριών μηνών από την ημερομηνία αίτησης για υπαγωγή στη ρύθμιση.

ΙΣΩΣ ΣΩΣΕΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΕΙΣΌΔΗΜΑ

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ "ξέχασε" την προεκλογική της εξαγγελία η ρύθμιση οφειλών να γίνει με βάση το εισόδημα κάθε οφειλέτη. Στην περίπτωση αυτή η προσέλευση θα ήταν πολύ μεγαλύτερη και το Δημόσιο θα εισέπραττε επί μακρόν πολύ σοβαρά ποσά. Για παράδειγμα αν είχαν ενταχθεί 1.500.000 οφειλέτες και έδιναν κάθε μήνα από 80 ευρώ μέσο όρο, το κράτος θα εισέπραττε ΕΠΙΠΛΕΟΝ 120 εκατ. ευρώ το μήνα ή 1,44 δισ. ευρώ το χρόνο!

Τέλος τα δικαστήρια είναι πάντα γεμάτα από άδικες ποινικές διώξεις οφειλετών αφού:

- Δεν αποποινικοποιήθηκαν οι αντισυνταγματικές οφειλές χωρίς δόλο και

- Η αποποινικοποίηση οφειλών μέχρι 50.000 ευρώ δεν αφορά το ΦΠΑ που στην πραγματικότητα είναι η οφειλή των περισσοτέρων.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης