Τι σημαίνει πιστωτικό γεγονός για την Ελλάδα - Η ασφυξία από την ΕΕ και η ανευθυνότητα από την κυβέρνηση

Η Δύση δεν έχει την πρόθεση να αφήσει την Ελλάδα στην τύχη της, δεν το έκανε ποτέ από ιδρύσεως του ελληνικού κράτους, δεν θα το κάνει και τώρα. Το ζήτημα είναι ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι μια ασύλληπτη παραφωνία στην Γηραιά Ήπειρο, αφού δεν διορθώνει τίποτε από το μπάχαλο που την περιγράφει.

Οποιαδήποτε άλλη χώρα θα την είχαν εγκαταλείψει ή θα είχαν επιβάλλει τους κανόνες τους, αρκεί να τους περιέγραφαν τι σημαίνει πτώχευση. Το περιγράφει καλά ο κ. Κ. Καλλίτσης στη "Καθημερινή":

"... Αν υπάρξει πιστωτικό γεγονός, για να μην ερημώσει η χώρα και οι τράπεζες από κεφάλαια, ο κ. Αλ. Τσίπρας θα υποχρεωθεί να υπογράψει Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα βάζει φραγμούς στην κίνηση κεφαλαίων (capital controls) και στην ανάληψη καταθέσεων. Οι εισαγωγές (σε μία κατεξοχήν εισαγωγική χώρα...) θα κοπούν.

Θα σημειωθούν εκτεταμένες ελλείψεις σε κρίσιμα αγαθά - φάρμακα, ενέργεια κ.ά. Μεγάλο μέρος της παραγωγής θα σταματήσει λόγω έλλειψης εισαγόμενων πρώτων υλών. Οι εξαγωγές δραστικά θα συρρικνωθούν. Χιλιάδες θέσεις εργασίας θα καταστραφούν.

Από τις καταθέσεις θα μπορείς να σηκώνεις έως ένα όριο, π.χ. 50 ή 70 ευρώ/μέρα, τόσα θα μπορείς να σηκώνεις από τον μισθό που θα σου (αν...) καταβάλλεται. Το σπουδαστικό συνάλλαγμα κόβεται μέχρι νεωτέρας.

Οι επιταγές θα απομείνουν χαρτιά στο χέρι όσων έχουν πληρωθεί με αυτές. Πολύ σημαντικό: Κάποιες σαφώς υγιείς επιχειρήσεις, δεν θα αντέξουν. Ισως, ούτε κάποιες τράπεζες".

Ποιος δεν θα συμφωνούσε γνωρίζοντας τα παραπάνω; Όμως η Ελλάδα έχει συνηθίσει να είναι ακυβέρνητη, χωρίς σχέδια και προγραμματισμό και να ξοδεύει δηλώσεις για εσωτερική μόνο κατανάλωση (προς τα ώτα των πολιτών - πελατών του κομματικού συστήματος).

Η ΕΕ έχει μια λύση που είναι η διαρκής ασφυξία εντός του ευρώ μέχρι να γίνει ο βίος των Ελλήνω αβίωτος, να υπάρξουν πολιτικές εξελίξεις, να αλλάξει (και) αυτή η κυβλερνηση και βλέπουμε. Ίδωμεν...

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης