Τα δημοσιεύματα του ελληνικού Τύπου περί "σκληρών και οριακών διαπραγματεύσεων" με την τρόικα δεν είναι αληθή. Η τρόικα δεν παζαρεύει το παραμικρό. Έχει θέσει τους όρους της και σε κάθε ένσταση μονότονα επαναλαμβάνει: "Υποδείξτε μας μια εναλλακτική πηγή εσόδων, για να την κάνουμε δεκτή". Η αλήθεια είναι ότι
το μνημόνιο έχει τεθεί προς υπογραφή στους τρεις πολιτικούς αρχηγούς -που πρέπει να το αποδεχθούν χωρίς όρους- και μετά να σταλεί προς ψήφιση στην Βουλή.
Γιατί καθυστερούν;
1. Γιατί ο κ. Σαμαράς δεν αποδέχεται την κατάργηση του 13ου-14ου μισθού και ψάχνουν μια εναλλακτική λύση.
2. Γιατί πολλοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έχουν δηλώσει ότι θα καταψηφίσουν στη Βουλή. Υπάρχει ο φόβος στην Βουλή να γίνει... μίνι πραξικόπημα!
Τα περί διαπραγματεύσεων λοιπόν, δεν είναι τίποτε περισσότερο, από μια προσπάθεια να υποταχθούν οι Έλληνες πολιτικοί. Σκεφθείτε όμως τούτο: Οι Έλληνες πολιτικοί διαφωνούν σε σημεία του μνημονίου χωρίς να προτείνουν κάτι άλλο στη θέση τους. Κορυφαία αποτυχία της κυβέρνησης η κατάργηση των ρυθμίσεων οφειλών προς το Δημόσιο, που θα καταστρέψει χιλιάδες εταιρείες ενώ θα χαθούν έσοδα.
Ο κ. Σαμαράς αναμένεται να δηλώσει ανυποχώρητος στις θέσεις του δηλώνοντας ότι "το μνημόνιο δεν βγαίνει". Τι θα πράξει όμως αν η τρόικα δεν κάνει πίσω; Τίποτα. Και ο κ. Καρατζαφέρης "λεονταρίζει" δηλώνοντας ότι αυτά που προτείνει η τρόικα είναι εκβιαστικά για να καταλήξει ότι δεν θα υπογράψει τίποτε.
ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΤΡΟΪΚΑ
Η τρόικα ζητεί την απομάκρυνση 150.000 δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το 2015, (ανάμεσά τους και όσοι συνταξιοδοτηθούν) συμπεριλαμβανομένων και ένστολων και εκπαιδευτικών. Επίσης νέα μέτρα το 2012 για εξεύρεση 4,4 δισ. ευρώ χωρίς νέους φόρους,
ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ
Ο Έλληνας πρωθυπουργός έριξε στο τραπέζι το χαρτί της καλυτέρευσης των οικονομικών στοιχείων της χώρας. Είπε: Το έλλειμμα μειώθηκε στο 9,3% από 10,6% πέρυσι. Το πραγματικό έλλειμμα μειώθηκε κατά 18 δισ. ευρώ. Το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών σχεδόν μηδενίστηκε. Παρά ταύτα οι τροικανοί δηλώνουν ότι το κράτος είναι η πηγή του κακού για την χώρα. Άρα πρέπει να μειωθεί με κλείσιμο φορέων και απολύσεις.