Παπαδήμος προς Παπανδρέου, Σαμαρά, Καρατζαφέρη: Υπογράψτε με την τρόικα, αλλιώς ΠΑΡΑΙΤΟΥΜΑΙ.

Παπαδήμος-Παπανδρέου-Σαμαράς-Καρατζαφέρης

Ο πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος φαίνεται να υιοθετεί δική του πολιτική στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Ο κ. Παπαδήμος έχει αποδεχθεί εξ ολοκλήρου τις απαιτήσεις των δανειστών, θεωρώντας ότι οι περισσότερες είναι στην σωστή κατεύθυνση, ενώ και για αυτές που δεν είναι, η χώρα δεν έχει καμία διαπραγματευτική δυνατότητα. Έτσι αξιολογεί ως μείζον πρόβλημα την πολυφωνία στην κυβέρνηση και τις υπαναχωρήσεις σε όσα έχουν συμφωνηθεί.

Ένα πρώτο δείγμα γραφής του κ. Παπαδήμου ήταν η δήλωσή του ότι "οι βουλευτές θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων". Ουσιαστικά έλεγε ότι οι αξιώσεις της τρόικας δεν παζαρεύονται και πρέπει να πάει η συμφωνία στη Βουλή. Ο κ. Παπαδήμος βλέποντας ισχυρές αντιδράσεις για το νέο μνημόνιο κυρίως από τη ΝΔ, έχει διαμηνύσει ότι αν το μνημόνιο δεν υπογραφεί άμεσα, ο ίδιος θα παραιτηθεί..! Τι σημαίνει αυτό;

* Ο κ. Παπαδήμος ανεξαρτητοποιείται από το πολιτικό σύστημα εκτιμώντας ότι οι πολιτικοί δεν επιδεικνύουν την δέουσα σοβαρότητα αυτές τις κρίσιμες στιγμές.

* Ο ίδιος έχει αποδεχθεί ΟΛΕΣ τις αξιώσεις της τρόικας. Άλλωστε ουδέποτε διαφώνησε δημόσια στο ελάχιστο.

* Με την στάση του αυτή, αποποιείται κάθε ευθύνης για την -μάλλον απίθανη- περίπτωση που οι δανειστές "μας γυρίσουν την πλάτη". 

* Τέλος δείχνει να μην εμπιστεύεται τα κόμματα και την επικίνδυνη συμπεριφορά τους, γι αυτό και αποφάσισε να πιέσει.

Πρέπει  να σημειωθεί πως δεν γίνονται διαπραγματεύσεις (και μάλιστα "σκληρές"). Η αλήθεια είναι ότι η τρόικα περιμένει άμεση αποδοχή των αξιώσεών της, από τα τρία κόμματα και την Βουλή. Και επιμένει πως για να αλλάξει οτιδήποτε, θα πρέπει στη θέση του να μπεί κάτι άλλο με την αντίστοιχη οικονομική επίδοση.

Φυσικά η Ελλάδα ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΥΠΟ ΕΠΙΤΡΟΠΕΙΑ, και είναι αστείο να λέγεται ότι δήθεν αποτρέψαμε τον διορισμό "γκαουλάιτερ". Η τρόικα επιβάλλει αμέσως ότι θέλει σε αυτή την κυβέρνηση των αχυρανθρώπων. Παράδειγμα η κατάργηση των 60 δόσεων για τις οφειλές προς το Δημόσιο και ο περιορισμός τους σε 24! Που ήταν η κυβέρνηση να το αρνηθεί; Πουθενά. Η εντολή της τρόικας αντιμετωπίστηκε ως διαταγή επιτρόπου.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης