Η θρυλική μορφή της μαύρης αμερικανικής μουσικής κουλτούρας Τζόνι Ότις πέθανε στα 90 του
Υποβλήθηκε από m.t στις Παρ, 20/01/2012 - 13:06.
Ο Τζόνι Οτις (Γιάννης Αλέξανδρος Βελιώτης) γεννήθηκε από Ελληνοαμερικανούς γονείς τον Δεκέμβριο 1921 στη βόρεια Καλιφόρνια και μεγάλωσε σε γειτονιά μαύρων του Μπέρκλεϊ, βαφτίστηκε στη μαύρη κουλτούρα και μουσική, ανάμεσα στους ήχους των μπλουζ, των γκόσπελ και του σουίνγκ.
Η θρυλική αυτή μορφή της μαύρης αμερικανικής μουσικής κουλτούρας, μουσικός, συνθέτης, παραγωγός, πέθανε την Τρίτη στο προάστιο του Λος Αντζελες Αλταντίνα σε ηλικία 90 ετών, όπως δήλωσε στο Ρόιτερς ο φίλος του και ιστορικός της μουσικής Τομ Ριντ.
Ο Τζόνι Οτις δούλεψε ως dj για τον ραδιοφωνικό σταθμό KFOX. Συμμετείχε ενεργά στο κίνημα για τα πολιτικά δικαιώματα. Έγραψε και για τα δύο στο βιβλίο του «Listen to the Lambs» (1968). Στα τέλη της δεκαετίας του '70 ίδρυσε την Landmark Community Church στο Λος Άντζελες, αργότερα, επιστρέφοντας στη βόρεια Καλιφόρνια, αφιερώθηκε στην καλλιέργεια βιολογικών προϊόντων. Όμως δεν απομακρύνθηκε ποτέ από τη μουσική και στα 70 του χρόνια επέστρεψε κάνοντας περιοδεία με τον βιρτουόζο κιθαρίστα γιο του Σάγκι Οτις.
Στα μέσα της δεκαετίας του '40 είχε ήδη τη δικιά του ορχήστρα και έκανε το πρώτο του χιτ, το «Harlem Nocturne». Ακολούθησαν τα «Mistrustin Blues» και «Double Crossing Blues» στη δεκαετία του '50 και το «Willie and the Hand Jive» το 1958.
Συνέθεσε το πρώτο χιτ της Ετα Τζέιμς, το «Wallflower» το 1955, των Gladys Knight and the Pips, το «Every Beat of My Heart» το 1961 και ήταν ο παραγωγός του «Hound Dog» που έγινε γνωστό από τον Ελβις Πρίσλεϊ το 1956.
Ο Οτις εντάχθηκε στο Rock and Roll Hall of Fame το 1994.
Η επιμονή ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ να επιχειρούν να εργαλειοποιούν τα Τέμπη για φτηνό κομματικό όφελος, αποδίδει.
Μόνο που αυτοί που αυξάνουν τα ποσοστά τους είναι η Κωνσταντοπούλου και η Λατινοπούλου. ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ βλέπουν συνεχώς τα ποσοστά τους να μειώνονται.
Με λίγα λόγια, αυτή η τακτική της παραπληροφόρησης και της συνωμοσιολογίας τους κοστίζουν, αλλά αυτοί συνεχίζουν, προφανώς γιατί αυτό μπορούν, δεν μπορούν κάτι άλλο.
Υποβλήθηκε από ουτις στις Κυρ, 03/10/2021 - 13:35.
Είχε πράγματι πλάκα η ιδέα το Πεδίον του Άρεως να ονομαστεί... "Mars Field" για τους τουρίστες. Έβαλαν και ταμπέλες οι αθεόφοβοι και έτσι ενώ ο τουρίστας έβλεπε στο χάρτη "Pedion Areos", όταν θα γύριζε στην πατρίδα του θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι στην Ελλάδα πήγε και στον πλανήτη... Άρη.
Αν δηλαδή ένα χωριό ονομάζεται Πέτρες το γράφουμε Stones κι αν ποτέ το βρει ο τουρίστας γράψτε μας. Όμως η πλάκα συνεχίζεται ακόμα καλύτερη στο διαδίκτυο όπου ονοματίστηκαν εκ νέου όλες οι στάσεις του Μετρό. Δείτε τη χιουμοριστική προσέγγιση.