Η ελεύθερη πτώση στο Χρηματιστήριο

Η ελεύθερη πτώση στο Χρηματιστήριο

 

Υπάρχουν ειδήσεις που ξεγυμνώνουν την ψευδολογία Σαμαρά για το προσβλητικό για την κοινή νοημοσύνη, succes story. Δείτε τι συμβαίνει εδώ και 10 συνεχείς συνεδριάσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Καταρρεέουν οι τραπεζικές μετοχές.

Την Παρασκευή, οΓενικός Δείκτης Τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών έκλεισε στις 1.047,21 μονάδες, με πτώση κατά 4,00%. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 132,45 εκατ. ευρώ.

Γιατί το ΧΑ είναι σε κάθετη πτώση; Γιατί οι της αγοράς βλέπουν έντρομοι ένα τραπεζικό σύστημα που δεν μπορεί να συνέλθει (ενώ είναι σε πολύ χειρότερη κατάσταση από ότι το περιγράφουν - τα "κόκκινα δάνεια" είναι πολύ περισσότερα).

Βλέπουν πως αν φύγει η τρόικα από την Ελλάδα όπως αναγγέλλουν Βενιζέλος - Σαμαράς, οι ανίκανοι πολιτικοί που κυβερνούν θα ξανα-ρημάξουν τον τόπο (εδώ με τρόικα από πάνω τους και δεν τα καταφέρνουν).

Βλέπουν ότι η χώρα δεν έχει καμία σοβαρότητα όταν υπολογίζει είσπραξη από τον φόρο στα ακίνητα και αυτός είναι βασισμένος σε εικονικές αξίες (αδιανόητο για μια ευρωπαϊκη χώρα ένα τέτοιο φιάσκο).

Βλέπουν μια χώρα που δεν μπορεί να σωθεί με τα φθαρμένα και ανίκανα πολιτικά πρόσωπα που έχει στην εξουσία. Έτσι, κάποιοι παίρνουν πίσω όσα μπορούν από το Χρηματιστήριο (χάνουν...) και μάλλον το φυσάνε και δεν κρυώνει. Την ξαναπάτησαν με τους Έλληνες!