Ν. Αφρική : Οι επίγονοι του Μαντέλα εξοργίζουν τους φτωχούς

Το κόμμα του Μαντέλα αμφισβητείται μέσα σε ένα κλίμα διαφθοράς και αυξανόμενης φτώχειας. Ο πρόεδρος Ζούμα που κυβερνά, είναι στο επίκεντρο μεγάλων επικρίσεων. Τα πρώτα σημάδια αποδοκιμασίας απέναντι στον πρόεδρο είχαν διαφανεί ήδη από τον περασμένο Δεκέμβριο, στη διάρκεια της επίσημης επιμνημόσυνης τελετής για τον Νέλσον Μαντέλα στο στάδιο Σόκερ Σίτι του Σοβέτο.

Ο Ζούμα αποδοκιμάστηκε έντονα κατά την προσέλευσή του στην τελετή, ενώ ένα μέρος του κοινού που βρισκόταν στο γήπεδο αποχώρησε επιδεικτικά έπειτα από τη δημοσιοποίηση της είδησης για την ανακαίνιση της έπαυλής του που στοίχισε σχεδόν 20 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Ζούμα σε συνέντευξη που παραχώρησε διευκρίνισε πως η ανακαίνιση έγινε για λόγους… ασφαλείας, αλλά η κίνησή του θεωρήθηκε προκλητική την ώρα που η πλειονότητα των πολιτών ζει σε συνθήκες εξαθλίωσης.
Το 25% των Νοτιοαφρικανών ζει με λιγότερο από ένα ευρώ την ημέρα, σχεδόν ένας στους τέσσερις Νοτιοαφρικανούς όλων των ηλικιών είναι άνεργος, ενώ η ανεργία των νέων έχει ξεπεράσει το 50%. Η Νότια Αφρική είναι τώρα η τρίτη χώρα, μετά την Ελλάδα και την Ισπανία, με τόσο υψηλά ποσοστά ανεργίας των νέων.
Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης