Ομπάμα : Ήμουν Μαλαισία αλλά το CNN μιλούσε ακόμα για το Μπόινγκ

Στο περίφημο δείπνο των ανταποκριτών που γίνεται με χλιδή και χαλαρή... επικοινωνία ο Ομπάμα κέρδισε το κοινό αυτοσαρκαζόμενος και φυσικά αστειευόμενος. Είπε ανάμεσα στα άλλα : 

* "Το 2008 το σλόγκαν μου ήταν “Ναι, μπορώ”. Το 2013 ήταν "control – alt – delete"», παραδεχόμενος με αυτόν τον τρόπο τα πολλά προβλήματα στην ηλεκτρονική πρόσβαση των χρηστών του περιβόητου προγράμματός του για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που έγινε γνωστό ως «Obamacare».

 * Ο Ομπάμα δεν έχασε την ευκαιρία να ρίξει τα καρφιά του κατά του CNN λέγοντας πως «έπρεπε να φτάσω στη Μαλαισία για να ασχοληθεί μαζί μου το CNN», παραπονούμενος εμμέσως στη μεγάλη έκταση που έδωσε το αμερικανικό δίκτυο στην κάλυψη των ερευνών για το χαμένο Boeing σε αντιδιαστολή με τη μικρή έκταση της κάλυψης των δικών του δραστηριοτήτων.

 * Επίσης σχολίασε και την πιθανή υποψηφιότητα του προέδρου της Ρωσίας για το Νόμπελ Ειρήνης: «Για να είμαστε δίκαιοι, αυτό απονέμεται σε οποιονδήποτε πλέον, οπότε θα μπορούσε να συμβεί και αυτό», κάνοντας έμμεση αναφορά στο γεγονός ότι το 2009 του απονεμήθηκε το ίδιο βραβείο αν και είχε αναλάβει την προεδρία των ΗΠΑ μόλις δύο εβδομάδες νωρίτερα.

Το δείπνο των ανταποκριτών έχει γίνει το πιο φαντασμαγορικό γεγονός της Ουάσιγκτον, με ηθοποιούς του Χόλιγουντ κάθε χρόνο να σμίγουν με πολιτικούς και προσωπικότητες από το χώρο του αθλητισμού και των επιχειρήσεων.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης