Ηχηρό χαστούκι ανθρωπιάς από δικαστικό της Κατερίνης στο κουρασμένο και ανύπαρκτο πολιτικό σύστημα (Παράνομες οι φορο-συλλήψεις)

Κάθε λογικός άνθρωπος σε αυτή τη χώρα αναρωτιέται :" Γιατί οι πολιτικοί δεν καταργούν τις συλλήψεις ανθρώπων για οφειλές φόρων; Είναι άδικο εν μέσω κρίσης και αντισυνταγματικό". Μάλιστα σε μια τηλεοπτική εκπομπή με βουλευτές είχε ειπωθεί : " Είναι σαν να χτυπήσει ένα τσουνάμι την χώρα και οι πρώτοι που θα φτάσουν αμέσως στις κατεστραμμένες περιοχές να μην είναι ο Ερυθρός Σταυρός ή τα νοσοκομειακά αλλά το... ΣΔΟΕ και αστυνομικοί με χειροπέδες"!

Γιατί πράγματι, τσουνάμι χτύπησε την χώρα (οικονομικό), αλλά χειροπέδες ήρθαν, όχι μέτρα ανακούφισης.

Υπάρχουν και επιχειρήματα άλλου τύπου απέναντι στους πολιτικούς: "Αν καταθέσετε στην Βουλή μια τροπολογία που να διακόπτει την αθλιότητα των συλλήψεων περνάτε μήνυμα ότι σκέπτεστε την κοινωνία. Θα σας το ανταποδώσουν οι πολίτες". Κι ακόμη : "Από τα 3 δισ. ευρώ που χρωστούν όσοι συνελήφθησαν δεν έχουν εισπραχθεί ούτε 80 εκατ. ευρώ. Οι συλλήψεις δεν φέρνουν εισπράξεις".

Τέλος σημειώστε ότι στις άλλες χώρες της Ευρώπης, η οφειλή φόρου είναι αστική διαφορά (σε μερικές μάλιστα παραμένει αστική διαφορά, ακόμα κι αν έχει γίνει συνειδητή κλοπή.

Δυστυχώς παντού συνάντάς πολιτικούς που ή δικαιολογούν την βαρβαρότητα, ή την καταγγέλουν χωρίς να κάνουν κάτι.

Περισσότερο απορεί κανείς με τον ίδιο τον Σαμαρά. Αν σταματούσε με μια βαθιά ανθρώπινη δήλωση τις φορο-συλλήψεις θα ήταν πολιτικά κερδισμένος. Αλλά και αυτός προτιμά να μιλά για "θυσίες των Ελλήνων" τους οποίους φυλακίζει αναίτια...

Ούτε ένας πολιτικός δεν έκανε αυτό που πρέπει λοιπόν. Όλα τα κόμματα είναι θεατές στον αγριανθρωπισμό. Και ξαφνικά το κάνει ένας εισαγγελέας στην Κατερίνη. Χαρακτηρίζει - και το αποδεικνύει - πως αυτές οι συλλήψεις είναι αντισυνταγματικές. Ελευθερώνει αμέσως τον συλληφθέντα και ορίζει δικάσιμο.

Άτολμοι και απάνθρωποι πολιτικοί. Δικαστικοί με τόλμη και ανθρωπιά. Τόσο απλό. Η χώρα δεν έχει πολιτικούς ούτε θεσμούς γι αυτό και υποφέρει. Ένας θεσμός όμως - η Δικαιοσύνη - έχει ξεκινήσει να λειτουργεί υπέρ των ανθρώπων. Επιτέλους.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης