Ο Γ. Παπανδρέου ανακάλυψε ξαφνικά ότι την ανθρώπινη κοινωνία την κυβερνά το χρήμα..!

Βουλη και χρήμα

Διαβάστε τι λέγει ο Γ. Παπανδρέου σχολιάζοντας την... παγκόσμια οικονομική πραγματικότητα!

"Στην Ελλάδα, 505 άνθρωποι, δηλαδή το 0,05% του πληθυσμού, κατέχουν το 1/3 του ΑΕΠ, την ώρα που το 1/3 των Ελλήνων απειλούνται από τη φτώχια και τον κοινωνικό αποκλεισμό", τονίζει ο Γιώργος Παπανδρέου σε άρθρο του για το αμερικανικό CNBC, με τίτλο: «Η ανισότητα απειλεί τη Δημοκρατία».

Ο κ. Παπανδρέου αναφέρει και άλλες χαρακτηριστικές περιπτώσεις, όπως αυτή των ΗΠΑ, όπου το 1% των Αμερικανών, από το 2009, «έχει αποκομίσει το 95% των εισοδημάτων», ενώ εντυπωσιακό είναι και το στοιχείο που αφορά στον καταμερισμό του παγκόσμιου εισοδήματος». Όπως αναφέρει, επικαλούμενος πρόσφατη έρευνα της Oxfam, οι 85 πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο κατέχουν τόσο πλούτο, όσο τα 3,5 δισεκατομμύρια των φτωχότερων ανθρώπων.

Όλα αυτά τα διαπίστωσε και ο ίδιος ως πρωθυπουργός της Ελλάδας και αυτό επιβεβαίωσε την πίστη του ότι τα συμπτώματα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης είναι συμπτώματα ενός βαθύτερου προβλήματος, το οποίο, «μέχρι σήμερα δεν είχαμε το θάρρος να αντιμετωπίσουμε: Την ανισότητα».

Τώρα τι πραγματικά να πεις στον πρώην πρωθυπουργό; Ότι αυτή η ανισότητα υπάρχει στην ανθρώπινη κοινωνία από τότε που ο άνθρωπος σηκώθηκε στα δυό του πόδια; Τώρα έγινε πρόβλημα;

Πάντως ο Γ. Παπανδρέου κάνει λόγο για την «ανάδυση ενός επικίνδυνου, αναχρονιστικού καπιταλιστικού συστήματος που διαστρεβλώνει την οικονομική ανάπτυξη και διαφθείρει τους δημοκρατικούς μας θεσμούς» και προσθέτει: «Η ισχύς και η επιρροή εδραιώνονται και συγκεντρώνονται στην κορυφή του συστήματος, απορροφώντας δημόσιους πόρους προς ιδιωτικό όφελος. Τα οικονομικά οφέλη ιδιωτικοποιούνται, ενώ η χασούρα κοινωνικοποιείται. Οι πολιτικές υπαγορεύονται από πανίσχυρα ειδικά συμφέροντα και τον όποιο πανικό των αγορών».

Το 2014 ανακάλυψε ότι κυβερνά το χρήμα...

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης