Ποιοι Γερμανοί πήραν μίζες; Ρεπορτάζ του Spiegel

To Spiegel ασχολείται με την εμπλοκή γερμσνών στις ελληνικές μίζες. Έχει στο επίκεντρο τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Γερμανικών Βιομηχανιών (BDI) Ούλριχ Γκρίλο, ο οποίος, κατά την εξεταζόμενη από τις δικαστικές Αρχές περίοδο, ήταν επικεφαλής της εταιρίας «STN Atlas», η οποία, σύμφωνα με την κατάθεση του Παναγιώτη Ευσταθίου, εμπλέκεται στο σκάνδαλο.

Οι συντάκτες του άρθρου σημειώνουν ότι κατά την επαφή τους με τον κ. Γκρίλο αυτός εμφανίστηκε νευρικός και πριν απαντήσει βεβαιώθηκε από την Rheinmetall ότι το όνομά του δεν αναφέρεται στις έρευνες.

«Δεν είχα καμία πληροφόρηση τότε ότι στις δουλειές μας στην Ελλάδα υπήρξαν παράνομες πληρωμές» δήλωσε και διευκρίνισε ότι ακόμη και αν υπήρξαν τέτοιες πληρωμές, ο ίδιος δεν θα το μάθαινε, επειδή, λόγω της υψηλής του θέσης, δεν είχε «καμμία εμπλοκή σε επιχειρηματικά πρότζεκτ».

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι σύμφωνα με τον Ευσταθίου, Γερμανοί μάνατζερ πήραν επίσης μερίδιο από τις «βρώμικες» ελληνικές συμφωνίες. Σύμφωνα με τα στοιχεία των ανακριτικών Αρχών της Βρέμης, μεταξύ των κατηγορουμένων βρίσκονται δέκα πρώην συνεργάτες της Rheinmetall και έξι συνεργάτες της STN Atlas, εκ των οποίων κάποιοι εργάζονται ακόμη και σήμερα στις εταιρείες.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης