Αποφασίζουν και διατάζουν απολύσεις, χωρίς σχέδιο και πραγματικά οφέλη - Πληγώνουν ανθρώπινες ζωές αλλά αδιαφορούν

Δεν είναι η Δημοτική Αστυνομία, ή η ΕΡΤ που έχουν καταστρέψει οικονομικά την Ελλάδα. Και το κλείσιμό τους, θα αποδειχθεί σταγόνα στον ωκεανό για τα οικονομικά της χώρας. Κι όμως. Παρακάμπτοντας λειτουργικά το πολίτευμα (μόνοι αποφασίζουν, εν μια νυκτί), ιδού:


Εκπαιδευτικοί, σχολικοί φύλακες και εργαζόμενοι στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα είναι οι πρώτοι 4.200 δημόσιοι υπάλληλοι που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα έως το τέλος Ιουλίου. Πρόκειται για απάνθρωπες οριζόντιες απολύσεις, που μοιάζουν να μην έχουν νόημα αφού αναγγέλλονται εκ του προχείρου και όχι γιατί υπάρχει σχέδιο.


Υπάρχει και μια πικρόχολη πραγματικότητα. Μεγάλο μέρος της κοινωνίας συμφωνεί με τις καταργήσεις θεσμών - απολύσεις, θεωρώντας περίπου ως... υπαίτιους τους εργαζόμενους για τον δημόσιο εκτροχιαμό, διευκολύνοντας την κυβερνητική πρακτική. Το πολιτικό σύστημα διαιρεί (τους πολίτες ) και βασιλεύει.


Ο μέγιστος χρόνος παραμονής στο καθεστώς της κινητικότητας περιορίζεται από τους 12 μήνες που είναι σήμερα, στους 8. Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία για την ένταξη στο πρόγραμμα κινητικότητας των υπολοίπων, ώστε να συμπληρωθεί ο αριθμός των συνολικά 12.500 διαθέσιμων, με βάση τις μνημονιακές δεσμεύσεις και τη συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης και της Τρόικας.  

Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, σε ανακοίνωσή του, η οποία εκδόθηκε το πρωί της Τρίτης, δίνει το περίγραμμα της συμφωνίας με τους εκπροσώπους των δανειστών. Ο συμφωνημένος από το Φεβρουάριο του 2012 αριθμός των 15.000 υποχρεωτικών αποχωρήσεων τη διετία 2013 - 2014, αλλά και η κατανομή ανά έτος - 4.000 για το 2013 και 11.000 για το 2014 - παραμένει, όπως προκύπτει, σταθερός.
Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης