Μετάταξη για 5.000 καθηγητές και 3.500 δημοτικούς αστυνομικούς

Στην... τύχη γίνονται οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Δεν υπάρχει σχέδιο και σοφίζονται διάφορα. Τώρα λένε ότι έχει υπάρξει κατ' αρχήν συμφωνία για τις μετατάξεις 5.000 εκπαιδευτικών και 3.500 δημοτικών αστυνόμων, οι οποίοι σχεδιάζεται να μετακινηθούν άμεσα στην ΕΛ.ΑΣ και να αναλάβουν καθήκοντα ανάλογα αυτών που είχαν στο πρότερο εργηασιακό τους καθεστώς, δηλαδή το κυνήγι του παρεμπορίου , διαχείριση εγγράφων, κλήσεις κλπ.

Η πρόταση της ελληνικής πλευράς είναι να υπάρξει απευθείας μετακίνησή τους. Οι Δήμοι, έκπληκτοι δηλώνουν ότι ποτέ δεν συζητήθηκε το ελάχιστο για την δημοτική αστυνομία.

Στο μεταξύ, συζήτηση γίνεται ακόμη για 2.000 εκπαιδευτοκούς από ειδικότητες με πλεονάζον προσωπικό, ως επί το πλείστον γυμαστές και καθηγητές πληροφορικής, καθώς και άλλους 2.500 εργαζομένους από την κεντρική κυβέρνηση.

Από το υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης εκφραζόταν και μετά τη συνάντηση με την τρόικα η αισιοδοξία ότι έως το απόγευμα θα έχει υπάρξει συμφωνία και θα αρχίσει η σύνταξη του κειμένου αυτής.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης