Εφορίες - κομάντο θα εισβάλλουν παντού χωρίς να ρωτούν: Κατασχέσεις καταθέσεων, μισθών, συντάξεων, πόθεν έσχες κ.α. - Η ασφυξία θα πνίξει τους περισσότερους

 

Εφορίες με λογική... κομάντο στήνει το πολιτικό σύστημα με στόχο την ΑΜΕΣΗ δέσμευση καταθέσεων, την υφαρπαγή μισθών και συντάξεων έναντι οφειλών, την παρακολούθηση οικονομικών στοιχείων κ. Η Εφορία θα επεμβαίνει εντός ολίγων ωρών χωρίς να ρωτά κανέναν και χωρίς να απολογείται σε κανέναν.
Παράλληλα θέλουν να εφαρμόσουν πόθεν έσχες από το πρώτο ευρώ για κάθε οικονομική πράξη (από μια αγορά μέχρι ιδρυση εταιρείας). Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την απόλυτη ασφυξία στο επιχειρείν.
Όλα αυτά γίνονται ενώ η ύφεση έχει αποβουλιάξει τα πάντα και υπάρχειαντικειμενική αδυναμία να πληρωθούν φόροι που δεν ανταποκρίνονται σε πραγματική οικονομική δράση. Παράδειγμα:
Ένας στους πέντε ελεύθερους επαγγελματίες δεν υποβάλλει περιοδική δήλωση ΦΠΑ, ενώ την ίδια στιγμή η τρόικα απαιτεί αυξημένους ελέγχους σε φορολογούμενους με μεγάλη πλούτο. Ωστόσο, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών ο φοροελεγκτικός και φοροεισπρακτικός μηχανισμός εμφανίζει σοβαρές αδυναμίες καθώς οι εισπράξεις από φόρους και πρόστιμα που έχουν βεβαιωθεί υπολείπονται των στόχων που προβλέπονται στο μνημόνιο.
Συγκεκριμένα, στο πεντάμηνο Ιανουαρίου - Μαΐου 2013 έπρεπε να υποβληθούν 2.462.125 δηλώσεις ΦΠΑ. Ωστόσο, με βάση τα τελικά στοιχεία υποβλήθηκαν εμπρόθεσμα 1.931.456 δηλώσεις. Δηλαδή 530.669 γύρισαν την «πλάτη» στην εφορία.

Οι εφοριακοί στη συνέχεια προχώρησαν σε αποστολή email και  καλούσαν τηλεφωνικά τους επαγγελματίες να υποβάλουν δήλωση. Τελικά μόλις 34.108 από τους 530.669 προχώρησαν τη διαδικασία.
Την ίδια περίοδο, ολοκληρώθηκαν 6.396 έλεγχοι για την απόδοση του ΦΠΑ και βεβαιώθηκαν φόροι και πρόστιμα ύψους 130,76 εκατ. ευρώ ευρώ με τις εισπράξεις να ανέρχονται όμως σε 41,26 εκατ. ευρώ.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης