Γεωργιάδης από Πάτρα: «Όσοι μας κατηγορούν για παραμέληση του ΕΣΥ ας δουν αυτό το Νοσοκομείο»

Σήμερα επισκέφθηκα το Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Ρίο για να παραστώ στην ορκομωσία 95 νέων νοσηλευτών που έπιασαν κιόλας δουλειά εκεί. Με αυτούς το σύνολο των υπηρετούντων νοσηλευτών στο Ρίο αθροίζεται στα 860 άτομα. Μόνον 14 οργανικές θέσεις ΔΕ μένουν πλέον κενές. Πρακτικά το σπουδαίο αυτό Νοσοκομείο είναι πλέον απολύτως πλήρες από Νοσηλευτικό Προσωπικό.

Προ 6 μηνών, όταν είχα πάει εκεί για πρώτη φορά, το πρώτο αίτημα που μου ζήτησε ο Σύλλογος των Εργαζομένων (με το ΔΣ του οποίου είχα και σήμερα ξεχωριστή συνάντηση) ήταν η κάλυψη των κενών θέσεων των νοσηλευτών, το υποσχέθηκα και έγινε.

Παράλληλα κάναμε και τα εγκαίνια του νέου Αγγειογράφου που αγοράσαμε και εγκαταστήσαμε στο Νοσοκομείο, με αποδοχή Δωρεάς από το Ίδρυμα «Λαιμού» και το οποίο αποτελεί ένα από τα τελειότερα αντίστοιχα μηχανήματα σε όλη την Ευρώπη. Το στελεχώσαμε πλήρως από προσωπικό και εντάξαμε στο Ταμείο Ανάκαμψης και δεύτερο μηχάνημα ώστε να δημιουργήσουμε εκεί την μεγαλύτερη μονάδα για την άμεση αντιμετώπιση των εγκεφαλικών στη Χώρα.

Όσοι μας κατηγορούν για παραμέληση του ΕΣΥ ας δουν αυτό το Νοσοκομείο, από 84.000.000€ ετήσιο τακτικό προϋπολογισμό το 2019, στα 129.000.000€ το 2024 αύξηση +51%. Περισσότεροι γιατροί, περισσότεροι νοσηλευτές, περισσότερο λοιπό προσωπικό, καινούργια μηχανήματα και έργα που τώρα εξελίσσουμε μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ ύψους 55.000.000€ (νέα ΤΕΠ, ανακαίνιση κλινικών, wc, ενεργειακή αναβάθμιση κλπ) Και όμως και σε αυτό το Νοσοκομείο με αυτά τα χαρακτηριστικά που σας περιέγραψα και μάλιστα σε μια μέρα χαράς με την πρόσληψη 95 νέων νοσηλευτών, η «Συμμορία της Μιζέριας» πάλι βρήκε λόγο διαμαρτυρίας. 15 περίπου μέλη του ΠΑΜΕ βρέθηκαν στην είσοδο του Νοσοκομείου για να φωνάξουν που….κάνουμε προσλήψεις αυτή τη φορά…..γί´αυτό σας λέω μην δίνετε σε όλα αυτά καμμία σημασία. 15 Διαμαρτυρόμενοι στους 2150 εργαζομένους του Νοσοκομείου….”