Πλειοδότρια και στο πανηγύρι του Αλμυρού Μαγνησίας, εκεί που το 2019 είχε σκοτωθεί ακαριαία η 13χρονη Σεράινα Χουλιάρα, αναδείχθηκε στον σχετικό διαγωνισμό του δήμου η 78χρονη επιχειρηματίας που είναι υπόδικη για τον θάνατο του κοριτσιού.
Για το θανατηφόρο δυστύχημα στον Αλμυρό, το 2019 η επιχειρηματίας έχει παραπεμφθεί με βούλευμα και τους επόμενους μήνες αναμένεται να δικαστεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Λάρισας.
Εκεί που ένα παιδί άφησε την τελευταία του πνοή στήθηκαν εκ νέου τα παιχνίδια του ίδιου λούνα παρκ, εκτός από το μοιραίο παιχνίδι που παραμένει κατασχεμένο στο Τελωνείο της Λάρισας, αφού όπως είχε διαπιστωθεί στην διαδικασία της προανάκρισης από το «Ταψί» είχε πέσει και σκοτώθηκε η Σεράινα στον Αλμυρό, αλλά και ένα ακόμη κορίτσι, η Αργυρώ, στη Χαλκίδα το 2009.
Η επιχειρηματίας, όπως βεβαίωσε στο protothema.gr ο δήμαρχος Αλμυρού, Δημήτρης Εσερίδης, προσκόμισε πλήρη φάκελο με τα αναγκαία δικαιολογητικά, που περιλάμβανε και λευκό ποινικό μητρώο. Συνεπώς, σύμφωνα με τον νόμο δεν υπήρχε δυνατότητα να αποκλειστεί από τον διαγωνισμό για το πανηγύρι, που ξεκίνησε στις 23 Αυγούστου και ολοκληρώνεται σήμερα.
Ερωτήματα για το λευκό ποινικό μητρώο της ιδιοκτήτριας λούνα παρκ
Στο μεταξύ, νέα σοβαρά ερωτήματα εγείρονται για την υπόθεση της καταδικασμένης επιχειρηματία για ατύχημα στο λούνα παρκ της, στη Χαλκίδα και υπόδικης για το δυστύχημα στο ίδιο παιχνίδι το 2019 στον Αλμυρό, μετά την επίσημη διαβεβαίωση από τον δήμο της Λάρισας ότι ο φάκελος που κατέθεσε ήταν πλήρης και περιλάμβανε αντίγραφο του ποινικού της μητρώου, από το οποίο προκύπτει ότι είναι λευκό.
Η καταδίκη της επιχειρηματία για το ατύχημα με θύμα ένα εννιάχρονο τότε κορίτσι έχει καταστεί αμετάκλητη με απόφαση του Αρείου Πάγου που εκδόθηκε το 2017. Ο δήμος της Λάρισας έθετε ως προϋπόθεση για να είναι κάποιος υποψήφιος πλειοδότης για την εγκατάσταση λούνα παρκ στην ετήσια εμποροπανήγυρη της πόλης, να προσκομίσει πρόσφατο (τελευταίου τριμήνου) αντίγραφο ποινικού μητρώου που να προκύπτει ότι δεν έχει καταδικαστεί και μάλιστα για αδίκημα που έχει συνάφεια με την επαγγελματική του δραστηριότητα.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου Λαρισαίων, η επιχειρηματίας προσκόμισε τέτοιο δικαιολογητικό από το οποίο προκύπτει ότι το ποινικό της μητρώο ήταν λευκό, συνεπώς δεν υπήρχε κανένα κώλυμα στο πρόσωπό της για να κερδίσει τον διαγωνισμό.
Ωστόσο, το ερώτημα που αναδεικνύεται, και με δεδομένο ότι ο δήμος αναφέρει πως ελέγχθηκε και η γνησιότητα των πιστοποιητικών που προσκομίσθηκαν, είναι πώς είναι δυνατόν, επτά χρόνια από τη στιγμή που η καταδικαστική απόφαση σε βάρος της για το ατύχημα στη Χαλκίδα κατέστη αμετάκλητη, αυτή η απόφαση να μην εμφανίζεται στο ποινικό μητρώο της αμετακλήτως καταδικασθείσας.
Η υπόθεση όμως, έχει κι άλλη διάσταση, αφού σύμφωνα με απολύτως διασταυρωμένες πληροφορίες του protothema.gr, στη δικογραφία που έχει σχηματισθεί από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Βόλου για το δυστύχημα στον Αλμυρό, περιλαμβάνεται αντίγραφο ποινικού μητρώου, με ημερομηνία 6/5/2021 στο οποίο αναφέρεται η επίμαχη αμετάκλητη απόφαση. Είναι προς απάντηση, συνεπώς, από τις αρμόδιες Αρχές, πώς η εικόνα αυτή αλλάζει τρία χρόνια αργότερα και κατατίθεται λευκό ποινικό μητρώο στον Δήμο της Λάρισας.
Σύμφωνα με πληροφορίες από νομικούς κύκλους η καταδίκη απαλείφεται από το ποινικό μητρώο μετα την παρελευση πενταετίας από τη στιγμή που η καταδίκη για ένα τέτοιο αδίκημα καθίσταται αμετάκλητη. Έτσι η επιχειρηματίας που επιπλέον είναι 78 ετών και σύμφωνα με τος ίδιες πηγές για τους άνω των 75 επίσης υπάρχει η συνέπεια της απαλοιφης, εμφανίζει νόμιμα λευκό ποινικό μητρώο και διεκδικεί και κερδίζει διαγωνισμούς σα να μη συνέβη ποτέ τίποτα.